Mot ett väldigt tufft motstånd i gruppspelet så har Sveriges U20-herrar tagit tre raka segrar. Landslaget är därmed klara för nästa runda, Huvudrundan, under mästerskapet i Portugal.

Sveriges U20-landslag på herrsidan befinner sig i Portugal under första halvan av juli för att spela EM. Där har Dennis Sandberg (förbundskaptenen) och hans landslag fått en drömstart. I gruppspelet väntade Frankrike, Kroatien och Montenegro för Sverige, tre motståndare som alla fick se sig besegrade av våra svenska krigare.

Premiärmotståndet stod Montenegro för, där Sverige vann bekvämt med 31-19. Sedan väntade Frankrike i match två där Sverige vann med sju bollar till 31-24. I den tredje och sista omgången besegrades Kroatien med 27-24 vilket bärgade ett obesegrat gruppspel för svensk del. Sverige är därmed klara för Huvudrundan, dit man tar med sig två poäng.

I Huvudrundan väntar nu Serbien och Tyskland, där Sverige behöver komma topp två i sin grupp för att nå semifinal. Frankrike följer med Sverige från inledande gruppspelet. Med redan två poäng med sig till Huvudrundan (i och med segern mot Frankrike) så har Sverige goda möjligheter att nå semifinal då endast en seger kan räcka för att nå dit.

Sveriges grupp och matcher i Huvudrundan

Sverige och Serbien har med sig två poäng från det inledande gruppspelet, efter segrar mot Frankrike respektive Tyskland. De två lag som hamnar etta och tvåa efter rundan går vidare till varsin semifinal.

  1. Sverige, 2p
  2. Serbien, 2p
  3. Tyskland, 0p
  4. Frankrike, 0p

12 juli:

Frankrike – Tyskland, 18:00

Sverige – Serbien, 20:30

13 juli:

Serbien – Frankrike, 18:00

Sverige – Tyskland, 20:30

Matcherna är angivna i svensk tid. Källa: Europeiska Handbollförbundet.