Foto: Bildbyrån

Sverige avslutade med flaggan i topp i detta EM, trots att det blev förlust mot Frankrike med 31-25. Så var det helt klart Sveriges bästa prestation under mästerskapet. Matchen skulle även visa sig bli den sista landskampen för den största stjärnan i det svenska landslaget Bella Gulldén. För mitt under matchen skickades ett pressmeddelande från handbollsförbundet ut att Gulldén avslutar sin landslagskarriär och matchen mot Frankrike blev därmed hennes sista.

– Det är ett beslut som vuxit fram med tiden och att få vara borta från familjen är tufft vilket har bidragit till att jag tagit detta beslutet, sa en känslosam Bella Gulldén efter matchen till TV6

Sverige inledde matchen väldigt bra och den första halvleken i matchen mot Frankrike var helt klart den bästa svenska prestationen under mästerskapet. Svenskorna hade ett tajt försvarspel samtidigt som Jessica Ryde stod för flera fina räddningar. Även de tekniska felen som varit ett problem från Sveriges sida under hela mästerskapet var även dessa som bortblåsta. Prestationen under den första halvleken gjorde att Sverige gick till halvtidsvila mot regerande Europamästarinnorna med ett lika resultat som skrevs till 14-14.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att spela bra handboll och sett över hela matchen var det helt klart den bästa insatsen under detta EM. Men Frankrike la i en ytterligare växel jämfört med första halvlek och kunde tillslut dra ifrån resultatmässigt och vinna matchen.

Matchen slutade 31-25 till Frankrike som i och med segern är klara för semifinal. För svensk del gjorde förlusten att Sverige slutar på en 11:e plats i EM 2020.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här