Sverige fick en bra start på förberedelserna inför EM i november. Tjeckien besegrades med 36-20 inför 2268 personer i  Hatstore Arena (Kalmar). 

Under fredagskvällen ställdes Sverige mot Tjeckien i Kalmar för att spela en av två landskamper mot Tjeckien inför kommande EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro.

Sverige fick en perfekt start på matchen mot ett svagt Tjeckien inledningsvis. Tolv svenska mål under de första 20 minuterna motades av endast två tjeckiska mål vilket vittnar om en ojämn start på matchen. Efter den första kvarten började dessutom Sverige variera en del i sjuan på planen med byten på många positioner.

Blågult imponerade i försvarsspelet samtidigt som Tjeckien var lite enkelspåriga i anfallsspelet. Det var ett Sverige som var totalt dominanta under första halvlek, men Tjeckien fick in ett par bollar i slutet av halvleken. Noterbart är att Carin Strömberg (petad senaste samlingen) gjorde en bra sluttamp på halvleken. Linn Hansson fick dessutom göra landslagsdebut på vänstersex.

Sverige vann den första halvleken med 17-6 och var överlägset under de inledande 30 minuterna.

Andra halvlek

Tjeckien inledde den andra halvleken betydligt bättre än vad man visade upp i den första, både defensivt och offensivt. Sverige hade dock god kontroll på matchen fortfarande men släppte in tjeckiskorna in i matchen en liten bit.

Många spelare fick chansen i matchen. Nina Koppang, Tyra Axnér och Daniela de Jong fick chansen tillsammans på nio meter i mitten på andra halvlek och började väldigt bra med fin dynamik. Sverige tog tag i matchen ännu en gång i mitten på halvleken och Johanna Bundsen började göra några fina räddningar och utkast i det svenska målet för att förstärka den svenska insatsen.

Sverige gjorde en väldigt bra andra del på andra halvlek och stod för ett frejdigt anfallsspel med den unga trion på nio meter. Den blågula segern blev till sist väldigt bekväm och stor. Efter 60 spelade minuter stod Sverige som segrare till 36-20 med hela 16 olika svenska målskyttar i matchen och dessutom en målskillnad på just 16.

Nästa match för Sverige är nu på söndag, då än en gång mot Tjeckien. Matchen spelas i Brinova Arena i Karlskrona med avkast 16:00. Den slutgiltiga EM-truppen tas ut på måndagen den 31 oktober.