Under helgen avrundades damernas U19-EM i Slovenien, där 15 lag från hela Europa gjort om den trettonde titeln i mästerskapet. Det svenska landslaget gjorde en fantastisk insats och slutade på en välförtjänt fjärdeplats. Laget som slutligen fick lyfta pokalen var Ungern som i och med det försvarare sin titel.

Turneringen inleddes med ett gruppspel där Sverige fick ta sig an Ryssland och värdnationen själv. Egentligen skulle även Portugal varit med i gruppen, men laget fick dra sig ur turneringen då truppen drabbats av ett flertal covid-fall. De svenska tjejerna fick med sig två raka vinster och slutade därmed högst upp i tabellen och kunde se sig klara för mellanrundan. Här väntade nya möten med Tyskland och Danmark som slutade med en 30-25 seger samt en 24-25 förlust. Andraplatsen i gruppen räckte dock hela vägen till en plats i semifinal, där man fick se sig besegrade av Ungern med 33-26.

Backarna Nina Koppang och Charité Mumbongo togs ut till turneringens All Star-lag och Tyra Axnér intog med sina 43 mål en sjätteplats i skytteligan. Placeringen är Sveriges näst bästa och detta är tredje gången som man slutar som turneringens fyra. 2015 hade man sin största framgång när man tog hem bronset efter en medaljkamp mot Ungern.