Sverige spelade ett dåligt genrep inför EM i Karlskrona. Publiken i Brinova Arena fick bevittna en oavgjord match mot Tjeckien till 26-26.

Under söndagseftermiddagen spelade Sverige sitt genrep inför EM 2022, en match som spelades mot Tjeckien i Brinova Arena (Karlskrona). Senast länderna möttes var i fredags då Sverige vann enkelt med 16 bollar till 36-20.

Tjeckien skulle dock komma ut som ett helt annat lag till söndagsmatchen. Sverige fick en väldigt dålig start när Tjeckien hade ett ramstarkt försvars- och målvaktsspel. Efter tio spelade minuter hade Tjeckien ledningen med 3-5.

Sverige skulle dock steppa upp en aning i matchen och efter dryga kvarten hade Sverige kommit ifatt och kunde utjämna till 7-7 för att sedan ta ledningen några minuter senare. Sverige fortsatte att testa lite spelare inför uttagningen av den slutgiltiga EM-truppen imorgon. Clara Pettersson Bergsten var inte med i fredags men fick speltid på högersex i dagens drabbning. Högersexan fick dessutom göra sitt första mål i landslagströjan med fem minuter kvar av första halvlek.

Det var inte alls någon rolig eller kvalitetsstark första halvlek. Den första halvleken slutade 12-12 efter att Sverige hade mycket kvar att bevisa.

Andra halvlek

Det lossnade inte heller för Sverige i andra halvlek, snarare tvärtom. Medan Tjeckien var tålmodiga så var Sverige väldigt slarviga. Fel i beslutsfattningen offensivt och dåligt försvarsspel blev ödesdigert i den svenska starten på andra halvlek. Tjeckien gick ifrån till en flermålsledning och Sverige fick jaga en ledning hela tiden.

Det var ingen bra handbollsdag för Sverige denna afton. Publiken i Karlskrona fick dock gå hem hyfsat nöjda efter att Sverige steppade upp under de sista fem minuterna och faktiskt hittade flera mål och däribland en kvittering genom Anna Lagerquist med tio sekunder kvar. En kvittering som innebar att matchen slutade 26-26 till slut.

Ett tufft genrep inför EM alltså för Sverige, som i nästa vecka ska kasta igång EM-äventyret där man ställs mot Serbien, Slovenien och Danmark i gruppspelet av Europamästerskapet. Se spelschemat för EM här.

Imorgon (måndag) tar Tomas Axnér ut den slutgiltiga EM-truppen där 21 spelare ska bli 18 till EM-äventyret i Slovenien som börjar den 4 november.