De fyra länder som redan är kvalificerade för EM 2024: Sverige, Spanien, Danmark och Tyskland, kommer att spela EHF Euro Cup. Se spelschemat nedan.

EM 2024 spelas i Tyskland. Dit är fyra länder direktkvalificerade i form av värdnationen själva samt Europamästaren Sverige tillsammans med silver- och bronsmedaljörerna Spanien och Danmark. Dessa fyra länder behöver därmed inte vara med och spela EM-kvalet som inleds i höst utan kan ladda inför EM. Därför så kommer dessa stornationer inom handbollen att mötas i en fyrnationsturnering som sträcker sig mellan oktober och april.

– Det är sex riktigt högkvalitativa matcher som vi kommer att få under de tre landslagsuppehållen före och efter VM på hemmaplan. Vi, Spanien, Danmark och Tyskland har alla vunnit mästerskap de senaste åren och det blir matcher som både landslagen och publiken kan se fram emot, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Samlingen i oktober blir något slags genrep inför att VM-truppen ska tas ut. VM 2023 spelas som bekant i Sverige och Polen. Sverige samling i oktober inleds mot Tyskland i Mannheim innan man möter Danmark i Göteborg och Scandinavium den 16 oktober.

Spelschemat i EHF Euro Cup

Preliminärt spelschema. Tider och arenor tillkommer allt eftersom.

13 oktober 2022:

Tyskland – Sverige (Mannheim)

Danmark – Spanien

16 oktober 2022:

Spanien – Tyskland

Sverige – Danmark (Göteborg, Scandinavium)

8/9 mars 2023:

Sverige – Spanien

Danmark – Tyskland

11/12 mars 2023:

Tyskland – Danmark

Spanien – Sverige

26/27 april 2023:

Spanien – Danmark

Sverige – Tyskland

29/30 april 2023:

Tyskland – Spanien

Danmark – Sverige