Sveriges herrar vann bekvämt med 31-24 mot Polen i en träningslandskamp. Lucas Pellas blev bästa svenska spelare på banan och även den bästa svenska målskytten med tio mål. 

Under torsdagskvällen så spelade Sveriges herrlandslag träningslandskamp mot Polen på hemmaplan i Malmö inför storpublik, för första gången sedan Glenn Solberg tog över som förbundskapten för landslaget.

Sverige tog ett rejält kommando i matchen och kontrade på det polska laget, mestadels genom vänstersexan Lucas Pellas. Samtidigt som Polen försökte hitta in bakom det svenska försvaret så vägde den svenska tryggheten tungt när de gjorde mål på sina lägen. Desto mer den första halvleken led så tog Sverige över helt. Man luftade även ett par nya namn in i sjuan, däribland vänsternian Eric Johansson som fick göra landslagsdebut i den blågula tröjan. Lucas Pellas blev den första halvlekens förgrundsfigur med sina åtta mål i halvleken.

Sverige började den andra halvleken på samma sätt som man avslutade den första. Landslagsdebutanten Eric Johansson kunde också bomba in sitt första mål i landslaget till 18-10 innan Lukas Sandell utökade den svenska ledningen ytterligare en gång.

Det svenska laget fortsatte också att trumma på och behålla den bekväma ledningen, även om många byten och nya uppställningar på banan gjorde det hackigare både i anfallsspelet och i försvarsspelet. Men efter 60 spelade minuter så var Sverige det lag som gick segrande ur striden på ett tryggt sätt. Sverige vann till slut med 31-24.

Nästa match för Sverige är nu på lördag (6 november), även den mot Polen, men denna gång i Kristianstad med avkast 16:00 och sänds på SVT Play. Ett glädjeämne i det polska laget var att svensken Melwin Beckman (som har dubbla medborgarskap) blev utsedd till Polens bästa spelare under matchen. Beckman spelar till vardags i HK Aranäs.