MATCH: Frankrike – Danmark

 SPELTIPS: Under 46.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 20:30 8/12

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,00
Betsson logga

De två favoriterna i grupp A ska göra upp i en avgörande gruppspelsmatch om vilka som vinner gruppen. En helt öppen match mellan två jämnbördiga nationer i en match som kan sluta precis hur som helst.

Danmark har inlett mästerskapet med två övertygande och stabila segrar mot först Slovakien och sedan Montenegro, nu går Danmark för tredje raka så man får med sig maximala fyra poäng till mellanrundan. Men på andra sidan planen står en svår motståndare i form av Frankrike.

Ett Frankrike som var skakat i första matchen mot Montenegro men lyckades till sist reda ut situationen och vinna med 24-23. I den andra matchen mot Slovakien så var det ett betydligt mer fokuserat Frankrike som gjorde processen kort när man vann med 27-17.

Det är två nationer som känner till varandra väl och har de senaste åren möts vid ett flertalet tillfällen. Det är ofta jämna matcher och sedan 2016 har nationerna mötts 10 gånger där fördelningen har varit; Danmark 3 segrar, Frankrike 7 segrar. I VM förra året var det Danmark som segrade med 20-18.

Inför matchen är det otroligt svårt att sia om vilka som kommer vinna matchen då det är två riktigt bra lag som kliver ut på banan.

Däremot så är det två lag som är solida bakåt vilket öppnar upp för målsnåla matcher. Kollar man matcherna mellan lagen som har spelats så är det inte sällan som matcherna slutar målsnålt. Vi har de senaste åren möten som har slutat 22-20, 24-21, 22-25, 19-20 och 18-20. Med andra ord jämna matcher men där det inte blir allt för mycket mål.

Ser man även till lagens målskörd under inledningen av mästerskapet så är det inte några målfyrverkerier heller. Det är Danmarks match mot Slovenien som sticker ut där det blev 30-23 men annars har målsnittet hållits nere för båda lagen.

Nu när man ställs mot varandra och det är en match som gäller gruppseger så tror jag båda lagen kommer vara försiktiga med att ta dumma beslut i anfallet och fokusera på att hålla så tätt som möjligt bakåt.

Därför väljer jag att spela på att det blir under 46.5 mål i den här matchen till oddset 2.00

Speltips: Under 46.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på under 46.5 mål. Här är några orsaker till detta:

  • Två jämnstarka lag som möter varandra

  • Gruppfinal mellan två lag där målsnittet när de möts brukar vara lågt.

  • Målsnittet ligger på 44.7 i lagens senaste 10 möten mellan varandra.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.