MATCH: Slovenien – Sverige

 SPELTIPS: Under 55.5 mål

 SPELSTOPP: 18:00 6/11

 SPELBOLAG: Snabbare

 Odds:

1.71
Snabbare logga

Premiärmatchen är avklarad och Sverige städade planenligt av Serbien med 27-21. Nu väntar närmast värdnationen Slovenien, en match där Sverige har möjlighet att kunna koppla greppet om gruppsegern vid eventuell vinst. 

Vinner Sverige sin andra gruppspelsmatch mot Slovenien så har Sverige väldigt goda chanser att faktiskt kunna sluta som gruppetta i sin grupp. Detta efter att Slovenien besegrat gruppfavoriten Danmark i premiären med 28-26.

Det kommer dock bli en tuff uppgift för de svenska damerna att besegra Slovenien. Matchen spelas som sagt i just Slovenien och i staden Celje som är en handbollstokig stad vilket syntes på stödet som Slovenien fick i premiärmatchen. Ett stöd som mycket väl kan ha varit bidragande till premiärsegern mot Danmark. Arenan kokade och fansen lyfte fram sina spelare till en slovensk seger. Detta är något som de svenska spelarna måste vara beredda på och kunna stå emot den press som kommer ställas på dem från fansen på läktaren.

Sverige är dock favoriter inför matchen att vinna och spelar Sverige på liknande nivå eller bättre än man gjorde mot Serbien i premiären så ska det slovenska landslaget inte vara några problem för Sverige. Även om man visade styrka mot Danmark så var det framförallt en dålig insats av det danska landslaget som gjorde att Slovenien kunde gå och vinna. Detta tillsammans med fint målvaktsspel från Sloveniens sida.

Så det är dit jag vänder min blick i detta speltips över/under spelet i antal mål. Detta då det är alldeles för ovisst hur det ska sluta i matchen så känns underspelet i antal mål i matchen klart mer lockande.

Sloveniens defensiv visade styrka i premiärmatchen, men det gjorde även Sverige och framförallt så tystade Jessica Ryde i det svenska målet en del kritiker när hon gick in i premiärmatchen och stängde igen och räddade massor med skott från de Serbiska spelarna.

Med detta i beräkning så tror jag det kommer bli en match med få mål, för även om Slovenien kommer lyftas fram av sin hemmapublik så kommer inget av lagen att vilja chansa och ta onödiga avslut som kan leda till kontring för andra laget. För en seger i den här matchen och de vinnande laget har kopplat greppet om gruppsegern.

Så därför väljer jag att spela under 55.5 mål i matchen mellan Slovenien och Sverige. Premiärmatcherna för respektive lag slutade med 54 respektive 48 mål, så att matchen mellan dessa två lag ska sluta under 55.5 mål känns inte alls otänkbart. Oddset på under 55.5 mål i matchen landade på 1.71 hos Snabbare.

Speltips: Under 55.5 mål

Här är några orsaker till detta:

  • Kommer bli en jämn och tuff match där inget av lagen kommer chansa

  • Bra målvakter i båda nationerna, lär hålla siffrorna nere

  • Båda nationernas premiärmatcher slutade under 54 mål

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.