MATCH: Sverige – Serbien

 SPELTIPS: Serbien +5.5

 SPELSTOPP: 20:30 4/11

 SPELBOLAG: Leo Vegas

 Odds:

2.43
LeoVegas logga

Väntan är över och nu ska äntligen damernas handbolls-EM kastas igång. Sverige inleder mästerskapet på premiärdagen och man gör det mot Serbien. Ett motstånd som man även ställdes mot i kvalet till detta EM. 

Sverige kliver in i premiärmatchen mot Serbien som oerhört stora favoriter att vinna matchen. Det är så stora favoriter att en del spelbolag inte ens har alternativet att spela Sverige som vinnare för dem är anses så stora favoriter. Hos andra bolag hittar man Sverige att vinna matchen till allt mellan 1.05 och 1.10. Med andra ord allt annat än att Sverige kliver ut i premiären och tar med sig en seger vore en riktigt stor skräll.

Men jag tycker faktiskt att spelbolagen har lagt oddsen lite väl mycket till Sveriges fördel. Det är trots allt en premiärmatch och Sverige ställs mot ett Serbien som man faktiskt föll mot i kvalet på bortaplan för bara ett par månader sedan med 24-21. Även om Sverige relativt enkelt städade av Serbien på hemmaplan och vann med 33-25 så är det ändå ett motstånd som Sverige har haft det svårt mot för inte alls speciellt längesedan.

Absolut Sverige ska vara favoriter och bör vinna den här matchen med ett par bollar i marginal, men Sveriges genrep mot Tjeckien gav väldigt blandade signaler in till mästerskapet. Man vann första matchen mot Tjeckien med överlägsna 36-20, för att bara två dagar senare falla ihop totalt och enbart få med sig ett oavgjort resultat 26-26, detta mot ett Tjeckien som inte ens lyckades kvala in till detta EM.

Så det är med andra ord väldigt svårt att veta var Sverige står inför den här premiärmatchen, man bör vinna men jag är tveksam till att det kommer bli en så stor överkörning som oddsen pekar på. Därför tycker jag att spelet, Serbien +5.5 till oddset 2.43 är riktigt spännande.

Med det spelet så får Serbien förlora med max fem bollar för att vi ska kunna rätta spelet som vinst, ett resultat som inte alls är omöjligt i mina ögon. Det som kan tala emot spelet är att Serbien är väldigt ojämna och har dem en dålig dag då faller allt. Men har de istället en bra dag så kan dem även spela bra och till och med vinna mot starka nationer. Det har Serbien visat flera gånger dem senaste åren och bara för några veckor sedan så besegrade dem till exempel Spanien som rankas ungefär som Sverige till detta EM.

Så mitt speltips till den här matchen blir spelet Serbien +5.5 till oddset 2.43 och spelet och oddset hittade jag hos Leo Vegas.

Speltips: Serbien +5.5

Här är några orsaker till detta:

  • Premiärmatch och spelet kommer inte sitta till 100% hos Sverige

  • Sverige är favoriter men inte så stora favoriter som spelbolagen har satt oddsen

  • Sveriges genrep till mästerskapet såg krampaktigt ut mot svagt motstånd

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.