MATCH: Sverige – Tjeckien

 SPELTIPS: Sverige -6.5 

 SPELSTOPP: 20:30 3/12

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds:

1,95
William Hill logga

Äntligen är det så dags för ett mästerskap i handboll. Damerna kliver in i handbolls-EM under torsdagen och man möter gruppens svagaste motstånd. Allt annat än seger vore ett fiasko och det är nu landslaget ska sätta grunden för mästerskapet. Det är klasskillnad mellan laget och Sverige borde vinna den här matchen relativt komfortabelt.

Sverige kommer till det här mästerskapet som en liten outsider. Sverige är varken med i diskussionerna om medaljerna men inte heller i botten, så får Sverige bara till spelet och att de klaffar till 100% så kan svenskorna mycket väl skrälla och ställa till det för många nationer under mästerskapet.

Det svenska landslaget kommer till EM med två riktigt stabila målvakter vilket de även visade i genrepet, kan de hålla den nivån så kan det gå riktigt långt för Sverige. För målvaktsspelet kommer bli otroligt avgörande i många matcher och har Sverige då två vassa kort man kan slänga in ger det en klart fördel. Annars kommer Sverige till det här mästerskapet med en mix av nya orutinerade spelare i mästerskapssammanhang blandat med veteraner som Bella Gulldén, Jamina Roberts, Carin Strömberg med mera. Det är även dem som kommer behöva visa vägen under mästerskapet och en bättre start på äventyret kunde man inte få när man möter Tjeckien. Ett landslag som Sverige aldrig förlorat mot och som man är betydligt bättre än, så en första match där man kan bygga upp spelet och få in matchtempo men ändå borde klara av att vinna relativt enkelt är en optimal start på EM.

Sverige är helt enkelt för bra för Tjeckien och jag tror att siffrorna kommer att rinna iväg här. Tjeckien kommer till EM med ett otroligt ungt lag och får de mål i mot sig tror jag det lätt bli att spelarna börjar hänga med huvudet och siffrorna rinner iväg.

En rak svensk seger ger så lågt som 1.14 i odds, men jag har valt att spela Sverige -6.5 istället till oddset 1.95. De vill säga att Sverige måste vinna med minst 7 mål för att spelet ska gå in. Men en vanlig dag så ska Sverige vara minst 7 mål bättre än Tjeckien också.

Speltips: Sverige -6.5

Jag väljer att spela på Sverige -6.5. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige är ett mycket bättre handbollslag än Tjeckien

  • Tjeckien är gruppens slagpåse och allt annat än seger är underkänt för Sverige

  • Sverige har aldrig förlorat mot Tjeckien

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här