MATCH: Sverige-Frankrike

 SPELTIPS: Sverige vinner efter full tid

 SPELSTOPP: 20:30 28/1

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

3.60
Betsson logga

EM-semifinal väntar för de svenska vikingarna, som har allt att vinna i matchen mot Frankrike. Kan det bli en repris på VM-semifinalen 2021? Det måste vi tro.

Europamästerskapet i Slovakien och Ungern närmar sig sitt slut. Framöver så spelas endast matcher i Budapest, när det nu verkligen börjar dra ihop sig. Fullsatt i publiken, EM-semifinal, Sverige mot Frankrike. Vilka vågar vinna mest? Sverige såklart.

Sverige har visat en fin känsla i att vilja vinna matcher som betyder något. Tysklandsmatchen var en riktig krigarinsats utan att imponera, och Norge-matchen, ja den behöver jag knappast påminna om. Det Sverige har gjort bra är att de stabiliserat försvarsspelet, och kanske till och med gett det en edge med succémannen Oscar Bergendahl. Peter Johannesson har visat att insatsen mot Bosnien i premiären inte var en slump. Och i ärlighetens namn så kan lika gärna Tobias Thulin bytas in i andra halvlek och spika igen, sådana små marginaler är det.

Men Frankrike är inget dåligt motstånd, det vet alla. OS-guld i somras, fjärdeplats i VM 2021. Just Sverige och Frankrike möttes i VM-semin i Egypten, där Sverige vann med sex bollar. Hampus Wanne hade lekstuga, och Sverige kontrade sönder Frankrike. Något liknande kan behövas imorgon. Frankrike har en viss bekvämlighet i sitt spel, där en viss nonchalans spelar in. Detta gäller främst i att springa hem, men det finns också någon överlägsenhet i sin offensiv där man ofta tror sig få med avblåsningar osv. Där tror jag personligen att Sverige kan hitta sin matchplan. I att få Frankrike nonchalanta, och hitta kontringar på yttersexor.

Frankrike har en otrolig niometerslinje, och Ludovic Fabregas på mittsex. Där gäller det för Sverige att ha tålamod och låta Dika Mem och Melvyn Richardson ta onödiga skott, samtidigt som man får sätta lite mer press på Nikola Karabatic. Peter Johannesson kommer vara en perfekt målvakt för ändamålet, då han känns som en bättre målvakt från niometersskott än exempelvis Thulin som har sin förmåga att stänga av kantspelet bra.

Strunt samma. Spelarinformation hit och dit. Det absolut viktigaste i en EM-semifinal är inställning. Sverige kommer med en hundraprocentig inställning varje gång, utan bekvämlighet och med en ödmjukhet. Det tror jag på imorgon. Spel med hjärtat utanför kroppen och avancemang mot final.

Glöm ej att Sverige besegrade Norge till 3.25 gånger pengarna. Då mot ett stekhett Norge. I Frankrike har vi sett att det kan vackla. Förlust med åtta bollar mot Island, och underläge i 58 minuter mot Danmark. Bra odds för svensk seger, sannerligen.

Betsson banner

Speltips: Sverige vinner efter ordinarie tid

Här är några orsaker till detta:

  • Den svenska inställningen och försvarsspelet

  • Frankrike vacklade mot ett jämförbart motstånd i Island

  • Höga odds, som inte är i paritet med magkänslan.

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.