MATCH: Danmark-Spanien

 SPELTIPS: Danmark vinner med över 5.5 mål

 SPELSTOPP: 18:00 28/1

 SPELBOLAG: Hajper

 Odds:

2.05
Hajper logga

Den första semifinalen i EM spelas emellan Danmark och Spanien. Två stornationer i närtid, där den ena har glidit om och det rejält. Klasskillnad i denna semifinal, på förhand.

Nog kommer de flesta blickar på fredag att riktas mot Sveriges möte med Frankrike. Men med det sagt, så kan man väl inte släppa stormötet mellan Danmark och Frankrike 18:00? Såklart inte.

Danmark går in i matchen som skyhöga favoriter, och det rättmätigt. Det gör att oddsen på dansk rak seger ligger någonstans runt 1.20 vilket inte känns spelvärt. Men att Danmark vinner är jag helt övertygad om, och detta med lite glapp i målkolumnen. Danmark har imponerat stort och trots förlusten mot Frankrike så är man det bästa laget i turneringen. Det fanns en del att skilja på i Danmarks match mot fransmännen. Danskarna placerade Hansen, Saugstrup och Gidsel på läktaren och hade inget att spela för. Fransmännen spelade med hjärtat utanpå, och då vinner man handbollsmatcher.

Men nu mot Spanien så är skillnaden stor, och den har växt med turneringen. Spanien såg i det inledande gruppspelet väldigt tunga ut. Tre raka segrar, rutinerad och fantasifull handboll, och stabil. Huvudrundan har berättat något annat. Skrala insatser mot Ryssland och Polen bland annat, där man kommit ifrån med segern väldigt hotad. Förlust mot Norge dessutom, en övertygande sådan. Spaniens form har gått nedåt, och då finns det nog inget värre motstånd än Nikolaj Jacobsens Danmark.

Som de kör danskarna. Full fart hela tiden. Och bredden är helt fenomenal. Den bästa målvakten hittills i EM är Kevin Möller, som vaktat det danska målet allra mest. Lägg därtill att Niklas Landin (!) finns på bänken. Mikkel Hansen, Mads Mensah, Mathias Gidsel, Rasmus Lauge, Jacob Holm, ja ni hör ju. Kantspelarna i form av Magnus Landin, Lasse Svan och Hans Lindberg skojar man icke bort erfarenhetsmässigt.

Magkänslan är att dansken kör över Spanien, och då menar jag inte endast i målkolumnen. De vinner åtminstone med sex bollar, därför väljer jag att spela på dansk seger med över 5.5 mål i matchen till 2.05 gånger pengarna hos Hajper.

Hajper Banner

Speltips: Danmark vinner med mer än 5.5 mål

Här är några orsaker till detta:

  • Spanien har tappat formen

  • Danmark öser på och ser ostoppbara ut.

  • Klasskillnad

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.