MATCH: Sverige – Tyskland

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 15:00 28/1

 SPELBOLAG: Bet365

 Odds:

1.75

Sverige kanske förtjänar en finalplats efter debaclet med domarna igår. Men nu krävs omladdning för en bronsmatch där hemmanationen Tyskland står taggat.

Imorgon, söndagen den 28 januari, väntar en match om tredjepriset för svensk del. Sverige kommer att vara starkt revanschsugna efter semifinalförlusten mot Frankrike, där man stod för en helomvändning i andra halvlek och i ärlighetens namn förtjänade segern och finalplatsen, fram tills domarbeslutet i sista sekunden. Ni vet.

Tyskland stod å sin sida upp väldigt bra mot Danmark, åtminstone i 30 minuter. Tyskarna ledde efter första halvlek men sedan rasade allt. Tysklands bekymmer är bredden i laget där Juri Knorr, Julian Köster, Johannes Golla och målvakt Andreas Wolff. Presterar inte dessa spelare, nej då presterar inte Tyskland.

I Sverige finns det en betydligt bättre bredd med två helt olika sjuor att spela med om Glenn Solberg vill, och det finns toppklass på alla positioner. Det som talar till tysk fördel i denna match är egentligen bara en sak: hemmastödet.

Men förutom detta så är Sverige ett bättre landslag. Sverige har inte förlorat mot Tyskland sedan 2016 och på de sex senaste matcherna har Sverige vunnit fyra och spelat två oavgjorda. Senast länderna möttes var 2023 och 2022 i EHF Euro Cup där Sverige vann med 33-37 i Mannheim (också massivt tyskt stöd) samt med 32-23 i Kristianstad senast i april 2023.

Med allt ihopbäddat spelar vi på svensk seger efter ordinarie matchtid till 1.75 gånger pengarna hos Bet365. Förhoppningsvis kan Sverige avsluta detta märkliga mästerskap, med två starka domslut emot sig i viktiga matcher, med att ta med sig en medalj hem.

Speltips: Sverige vinner bronset (ordinarie tid)

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige har ett bredare lag.

  • Revanschlust.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.