MATCH: Sverige – Frankrike

 SPELTIPS: Sverige vinner!

 SPELSTOPP: 17:45 26/1

 SPELBOLAG: Bethard

 Odds:

2,84

En häftig semifinal väntar Sverige när Frankrike står på andra sidan. Fransmännen är favoriter men Blågult borde kunna knäppa Frankrike på näsan, igen.

Det blir en häftig rysare imorgon kväll när Sverige och Frankrike spelar sin fjärde semifinal på tre år. Under VM 2021 möttes länderna i Egypten, under EM 2022 i Budapest och under VM 2023 i Stockholm. Frankrike vann för exakt ett år sedan och avancerade till VM-final men år 2021 och 2022 gick Blågult segrande ur striden. Och det finns inget som stoppar Sverige från att vinna igen.

Just historiken för Sverige står sig stark (i nutid) med två av tre semifinalsegrar, där har man oddsen på sin sida. Hos spelbolagen ligger oddsen dock på Frankrikes sida, vilket ger Sverige ett vinnarodds på 2.84 hos Bethard. Detta i en semifinal alltså. Nej, Sverige är bättre än så. Blågult har mästerskapets näst bästa målvakt sett till räddningsprocent i Andreas Palicka. Frankrike har för vana att ha lite sämre målvakter, vilket man har även i år. Dock har Samir Bellahcene hittat formen, men frågan är om den formen räcker. Så här brukar det låta: ”vinner man inte målvaktsmatchen mot Frankrike så vinner man inte matchen”. Men svenskarna kommer att vinna målvaktsmatchen. Palicka har vilat i fem dagar för att komma i högform till semifinalen. Taggad? Det är nog bara förnamnet.

Med en svensk defensiv som förhoppningsvis är bättre fokuserad än mot Norge samt ett lugnande besked kring Albin Lagergren så kan Sverige absolut slå Frankrike på snoken igen. Med ett odds på 2.84 hos Bethard är svensk seger ett givet spel.

Speltips: Sverige vinner (ordinarie tid)

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Målvakterna.

  • Sverige har vunnit två av de tre senaste semifinalerna mot Frankrike.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Kristianstad - Hammarby