MATCH: Sverige – Norge

 SPELTIPS: Över 59,5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 20:30 23/1

 SPELBOLAG: Bethard

 Odds:

1,95

Norge och Sverige spelar ett skandinaviskt derby i handbolls-EM 2024. Detta utan något att spela för, förutom hedern och för svensk del: vilan.

Jahopp. Då är det dags för avslutningen av Huvudrundan. Sverige står mot Norge för att avsluta Grupp 2 men spänningsgraden i matchen är slående låg. Norge är helt borta från både semifinal och tredjeplaceringen i gruppen (som innebär placeringsmatch om femteplatsen) och går nu in för att på något sätt ge lite tro till det norska folket. Norge har inte imponerat alls under EM och den mentala aspekten är fortsatt något som ifrågasätts hemifrån. Men nu kan Norge släppa på det mentala mot Sverige, och kanske börjar det rassla in lite mål då.

Sverige kommer att lufta lite spelare och vila några nyckelspelare lite extra då man spelar semifinal på fredag. Räkna med att Karl Wallinius, Jonathan Edvardsson, Simon Möller och Andreas Nilsson går in med mer speltid än vad man tilldelats hittills i turneringen. Det är inga svaga spelare direkt men det är inte heller Sveriges startspelare i vanliga fall. Spelglädje, ingen press och ett skandinaviskt rivalmöte. Visst borde det bädda för ganska många mål i matchen? Vi hoppas på det, så att tisdagskvällen ger oss något att bita i åtminstone.

Norge har gjort över 30 mål i hälften av EM-matcherna och är bra framåt, men sämre bakåt. Sverige har å sin sida varit mycket bra bakåt men man kommer också från en match med 40 mål framåt, samt att försvarsspelet kanske inte blir det mest fokuserade just till denna match. Två snabba lag som springer mycket i kontringsspelet. Det bäddar för mycket mål. Därför spelar vi över 59,5 mål till 1.95 gånger pengarna hos Bethard.

Speltips: Det blir över 59,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på överspelet. Här är några orsaker till detta:

  • Lite avslag på fokus.

  • Sverige luftar spelare och Norge vill visa vad de går för.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Kristianstad - Hammarby