MATCH: Sverige-Ryssland

 SPELTIPS: Under 54.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 15:30 20/1

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,05
Betsson logga

Det börjar brinna till på allvar i EM nu, när Sverige ställs mot Ryssland i huvudrundan. Ett ryskt bortfall i offensiven och en solid svensk defensiv kan bädda för en ”målsnål” match.

Ryssland har imponerat stort under gruppspelet och tog full pott, däribland en seger mot Norge. Ryssarna kommer därmed bli ett farligt motstånd för Sverige, och kan sätta Glenn Solberg och hans mannar i brygga redan i första omgången av huvudrundan.

Sverige står dock i ganska höga favoriter in i matchen, vilket kan anses märkligt. Men utifrån ett perspektiv av kontinuitet, lag på pappret och målvakter så har Sverige det bäst ställt.

Lagen har fått tunga avbräck in till matchen. Ryssland kommer sakna sin absolut största stjärna i Sergei Kosorotov. 22-åringen är A och O för det ryska anfallsspelet och ett vapen som nu Sverige slipper tampas med. Sverige har å sin sida ett kanske lika stort avbräck i Niclas Ekberg, som även han testat positivt för Covid-19. På högersex har nu svenskarna två 21-åringar att tillgå i Valter Chrintz och Isak Persson. Spännande för framtiden, men oerfaret i dessa sammanhang. Även om Chrintz har det gott ställt med två mästerskap bakom sig.

Det svenska målvaktsspelet såg bra ut i premiären, men har sedan dess vacklat en aning. När undertecknad pratade med Andreas Palicka inför turneringen så nämnde han betydelsen av att växa desto längre turneringen går. Och med det sagt så är det precis vad Sverige behöver nu. Ett fungerande målvaktspar är precis vad Sverige behöver och min tro är att det startar i Rysslandsmatchen.

Sverige har inte sett dåliga ut i försvarsspelet heller, men lite kantiga framåt trots bristen av att använda just kanterna. Med detta sagt, och med Rysslands brist på sin bästa anfallsspelare så tror jag på ett ganska målsnålt möte. Med odds på 2.05 gånger pengarna så finns det god anledning att spela under 54.5 mål i matchen till torsdagens möte.

Betsson banner

Speltips: Under 54.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på under 54.mål i matchen hos Betsson. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges målmaskin Ekberg borta. Rysslands stjärna Kosorotov likaså

  • Sverige kommer att trumma igång sitt försvarsspel och målvaktsspel

  • Bra odds

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo