MATCH: Nederländerna – Sverige

 SPELTIPS: Över 58.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 15:00 18/11

 SPELBOLAG: Unibet

 Odds:

1.71
Unibet logga

Sverige gjorde vad de kunde i sista matchen mot Kroatien och vann matchen, men tyvärr räckte det ändå inte till semifinal då Slovenien föll mot Ungern, så istället för att spela semifinal får nu Sverige ladda om och spela placering match mot Nederländerna. På förhand känns detta som en avslagen historia där jag tror både lagen kommer rotera kraftigt vilket öppnar upp för en match med mycket mål. 

Förutsättningarna för att Sverige skulle ta sig till semifinal var att Sverige behövde vinna mot Kroatien, men även att Slovenien besegrade Ungern och att Norge besegrade Danmark. När Slovenien som var först ut av dessa tre matcher förlorade mot Ungern så stod det klart redan innan matchen mot Kroatien att Sverige skulle missa semifinal. Ändå gick Sverige ut och vann matchen komfortabelt mot Kroatien med 31-27, men jag tror att Sverige hade presterat än bättre om matchen hade gällt en semifinalplats.

Men med missad plats i semifinal så betyder det dock inte att Sveriges EM är över utan eftersom man slutade trea i sin mellanrunda så kommer man att spela en placeringsmatch mot Nederländerna om vilka som kommer sluta femma respektive sexa i mästerskapet.

En match som egentligen inte har någon betydelse för någon av nationerna förutom äran att avsluta på topp, men såhär på förhand så känns det som att båda lagen redan mentalt har avslutat EM och att spelarna inte kommer att ösa på 100% i den här matchen. Jag tror även att båda förbundskaptenerna kommer att rotera på sina spelare i laget och låta spelare som inte spelat så mycket i detta mästerskap nu få chansen.

Detta öppnar upp för att det kommer kunna bli en hel del misstag och slarv från båda lagen då spelarna inte kommer vara helt samspelta och lägg där till att matchen inte har någon större innebörd så tror jag att målen kan rassla in åt båda hållen.

Så därför väljer jag att spela överspel i den här matchen och väljer att spela att det blir över 58.5 mål totalt i matchen.

Speltips: Över 58.5 mål i matchen

Här är några orsaker till detta:

  • Båda lagen har nog mentalt ”checkat ut” efter missade semifinalplatser

  • Matchen har ingen större betydelse förutom äran om vilka som slutar bäst i EM

  • Båda lagen kommer rotera friskt bland sina spelare

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.