MATCH: Kroatien – Sverige

 SPELTIPS: Kroatien under 22.5 mål 

 SPELSTOPP: 18:00 16/11

 SPELBOLAG: Leo Vegas

 Odds:

1.98
LeoVegas logga

Det är nu allt ska avgöras för svensk del, blir det semifinal eller inte? Dessvärre för Sveriges del så räcker det inte enbart med att Sverige vinner över Kroatien för att svenskorna ska ta sig till semifinal, utan man behöver även hjälp från andra nationer. 

I och med att Sverige föll mot både Danmark och Norge tidigare i mästerskapet så har man nu hamnat i en sits där Sverige förutom att vinna sin egna match mot Kroatien behöver hjälp av andra nationer. För att Sverige ska bli klara för semifinal behöver Slovenien slå Ungern samt att Norge behöver besegra Danmark. Om detta sker samtidigt som Sverige vinner så går Sverige vidare på inbördes målskillnad mellan dessa tre lagen.

Problemet med detta är att Ungern och Slovenien möter varandra innan Sveriges match och vid seger för Ungern i den matchen och semifinalplatsen är borta för svensk del redan innan matchen har startat. Förhoppningsvis så väljer Axnér att hålla truppen utan uppdatering kring hur det går i den matchen innan de själva kliver ut på banan. För oavsett andra resultat så måste Sverige göra sin plikt och vinna sin sista match i mellanrundan mot Kroatien.

Det är även mot ett Kroatien som inte har något att spela för i sista matchen och ska inte vara några problem för Sveriges del om inte allt för mycket nerver och annat sätter sig i huvudet på spelarna.

Oddsen är till klar fördel för Sverige som kliver in på banan som stora i favoriter i denna matchen och spelar svenskorna som tidigare under mästerskapet ska inte matchen mot Kroatien vara några problem.

Vad som även talar till Sveriges fördel är Kroatiens ineffektivitet när det kommer till målskyttet, man är det laget som gjort klart minst mål i Sveriges grupp och man har ett snitt som inte är mer än 21 mål per match under hela mästerskapet. Kollar man bara på mellanrundan så ligger det ännu lägre på 17.5 mål per match.

Lägger man där till att Sveriges målvakter stundtals spelat riktigt bra och Sveriges defensiv varit solid under hela mästerskapet så kan vi ha hittat ett riktigt spännande spel här.

Kroatien under 22.5 mål till oddset 1.98. Att Kroatien som inte har något att spela för i den här matchen skulle nu kliva fram och börja ösa in mål känns inte troligt. Så jag väljer att lägga mitt spel på Kroatien under 22.5 mål i matchen, sen så hoppas vi såklart på en svensk seger, samtidigt som Slovenien besegrar Ungern och Norge besegrar Danmark så vi kan få se det svenska landslaget i en EM-semifinal senare i veckan.

Speltips: Kroatien under 22.5 mål

Här är några orsaker till detta:

  • Kroatien har gjort överlägset minst mål av lagen i Sveriges grupp

  • Sverige har haft bra defensiv och målvaktsspel under EM, samt att Kroatien har inget att spela för i denna match

  • Kroatien har ett snitt på 21 mål per match i detta EM

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Kroatien - Nederländerna