MATCH: Frankrike – Sverige

 SPELTIPS: Frankrike -4.5

 SPELSTOPP: 18:15 15/12

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds:

1,80
888 Sport logga

Sista matchen i mellangruppen står på schemat vilket även kommer bli Sveriges sista match i turneringen. För svensk del väntar tufft motstånd i form av Frankrike. Ett Frankrike som vid vinst mot Sverige säkrar avancemang till semifinalerna, Sverige å andra sidan har efter svagare resultat inget att spela om och denna matchen är den sista Sverige kommer att spela i detta EM.

Sveriges spel under EM har inte motsvarat förväntningarna som var inför, kanske var dessa förväntningar något högt ställda sätt till spelarna Sverige har. Sverige har glimrat till under vissa stunder men totalt över hela turneringen har inte prestationerna räckt till. Det har varit för mycket enkla misstag och anfallsspelet har inte fungerat till 100% och då är det svårt för Sverige att mäta sig med de största nationerna i Europa.

I Sveriges sista match kommer man återigen ställas mot en riktigt vass nation när Frankrike står på andra sidan. Ett Frankrike som även har allt att spela för jämfört med Sverige. Frankrike kommer gå ut taggade till max för att vinna matchen som då leder dem till semifinalplatserna.

Dessvärre för Sveriges del så har Frankrikes spel bara blivit bättre och bättre genom turneringen och jag tror att Frankrike kommer vara numret förstora i den här matchen.

Som sagt Frankrike måste vinna matchen för att säkra avancemanget medans Sverige inte har något alls att spela för. Denna extra morot som Frankrike har samt att de är ett ruskigt bra handbollslag kommer göra att jag tror Frankrike kommer vinna den här matchen relativt komfortabelt.

Därför väljer jag att spela Frankrike -4.5, det vill säga att Frankrike kommer vinna med minst 5 mål. Det är aldrig roligt att spela mot Sverige men i denna match så tror jag dessvärre svenskorna inte har mycket att säga till om.

Sveriges svaga anfallsspel ska nu även ställas på prov mot turneringens kanske bästa målvaktspar vilket inte är någon direkt bra kombination för Sveriges del.

Speltips: Frankrike -4.5

Jag väljer att spela Frankrike -4.5 Här är några orsaker till detta:

  • Sverige har inte alls fått igång anfallsspelet under turneringen

  • Frankrike har fortfarande en plats till semifinalerna att spela om

  • Frankrike har två målvakter som varit stabila under turneringen. Cléopatre Darleux har högst räddningsprocent av alla målvakter i turneringen med sina 42%

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här