MATCH: Montenegro – Sverige

 SPELTIPS: Över 51.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 18:15 13/12

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,10
Betsson logga

Båda lagen förlorade sina första matcher i mellanrundan knappt. Montenegro föll med 24-23 mot Ryssland efter en fin insats där Montenegro flera gånger jobbade sig tillbaka in i matchen och var nära att snuva Ryssland på poängen. För Sveriges del blev det förlust mot Danmark med 24-22 vilket innebär att chansen till semifinalen nu är borta. Sverige gjorde dock en bra insats där straffskyttet var det som satte käppar i hjulet för en svensk seger.

Båda lagen går in till den här matchen med vetskapen om att semifinalplatserna är utom räckhåll, vilket gör att även om de utåt sätt säger att de kommer göra allt för att vinna resterande matcher tror jag inte riktigt de orden kommer hållas . Jag tror istället att båda lagen kommer att rotera en hel del spelare och ge spelare som inte spelat så mycket i mästerskapet chansen.

Detta kommer leda till att de kommer bli rörigt i framförallt försvarsspelet vilket öppnar upp för mål framåt åt båda lagen.

Självklart tror jag båda lagen kommer att gå ut för att försöka vinna men inte till vilket pris som helst utan att både Sverige och Montenegro kommer att lufta både utespelare och snurra på sina målvakter, ett tillfälle som kommer ge fler chanser än om båda lagen hade gått för det 100%.

Så därför väljer jag att spela överspelet i den här matchen och att det blir över 51,5 mål i matchen. Senast lagen möttes i EM var faktiskt i senaste mästerskapet 2018 i nästan samma situation, skillnaden då var att båda lagen fortfarande hade chansen att gå vidare till semifinal. Den matchen slutade med svensk seger med 30-28 och totalt 58 gjorda mål.

Speltips: Över 51.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir över 51.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Inget av lagen har något att spela för

  • Båda lagen kommer lufta spelare och rotera

  • Fyra av de fem senaste mötena mellan lagen har slutat med över 51.5 mål

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här