MATCH: Sverige – Georgien

 SPELTIPS: Över 61.5 mål

 SPELSTOPP: 20:30 13/1

 SPELBOLAG: Bethard

 Odds:

1,89

En planenlig premiärseger för Sverige blev ett faktum efter niomålssegern mot Bosnien (29-20). Nu väntar ett ännu mer behagligt motstånd på förhand i form av Georgien.

Till gårdagens premiär skrapade Handbolls-EM.se fram ett lyckat speltips med underspelet (under 56.5 mål) till Bosnien-matchen där vinsten blev ett faktum gånger två. Till den andra gruppspelsmatchen blir det dock överspelet som gäller, där detta förhoppningsvis blir en lite roligare match än i premiären.

Bosnien använde sin tyngd och slöhet till att dra ner tempot mot Sverige medan ett ungdomligt och frejdigt Georgien snarare tutar och kör. I deras premiär mot Nederländerna gjorde man 29 mål framåt där framför allt deras egen storstjärna Giorgi Tskhovrebadze stod för nio av målen och dominerade framåt tillsammans med mittsexan Erekle Arsenashvili.

Det blev också 34 mål bakåt för Georgien som ändå imponerade mot ett svalt Nederländerna, där försvarsspelet inte är top notch. Men i Sverige är försvarsspelet som bekant väldigt bra men i en något mer flygande match kan också målen bli fler från Blågult. Tänk er en helt fräsch (ingen speltid mot Bosnien) Lucas Pellas mot Georgien, springa in elva mål. Eric Johansson blev mållös i premiären och känner nog sug för att skjuta på allt. Lägg därtill ett sämre målvaktsspel än mot Bosnien samt ett mindre strukturerat försvar. Det ger mer ytor till mittsexorna (kanske är detta Andreas Nilssons match?) framåt men också till övriga spelare.

Georgien har en förmåga att hålla jämnt med topplag i Europa där man aldrig riktigt släpper matchen. Detta är på grund av en vass offensiv. Så ponera att Georgien går jämnt med Sverige i 35 minuter innan Blågult sticker ifrån och gör över 40 mål, då har vi oss ett bra spel.

Vi väljer att spela över 61.5 mål hos Bethard till 1.89 gånger pengarna. Det går att dra den linjen åt båda håll för att förbättra eller försämra oddsen där Bethard erbjuder flera under- och överspel till matchen på grund av det obefintliga matchoddset på svensk seger (1.0001).

Speltips: Över 61.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på överspelet hos Bethard. Här är några orsaker till detta:

  • Målrik premiär för Georgien.

  • Sverige kommer hitta fler nycklar framåt mot ett sämre försvarsspel.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Kristianstad - Hammarby