MATCH: Kroatien – Norge

 SPELTIPS: Norge under 32.5 mål 

 SPELSTOPP: 18:15 12/12

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds:

1,72
William Hill logga

Turneringens stora skräll såhär långt Kroatien ska nu ställas mot Norge, de laget som imponerat mest i EM. Båda lagen är fortfarande obesegrade i den här turneringen, men här kommer Kroatiens första förlust komma, frågan är bara hur stor den blir?

Det är ändå lite märkligt att de enda två lagen i mellangrupp 2 som fortfarande är obesegrade ska ställas mot varandra och oddsen mellan lagen är så stora. En vinst för Norge ligger på 1.02 och en seger för Kroatien ligger på 20.00. Absolut det är klasskillnad mellan lagen, men Kroatien har under turneringen visat att man är ett bra handbollslag och framförallt har man lyckats hålla defensiven intakt och inte släppt in massa onödiga mål. Detta har gjort att man kunnat gå segrande ur sina matcher såhär långt.

Men nu när man möter Norge så kommer lagets första förlust att komma, det är jag helt säker på. Norge är ett så bra handbollslag så de kommer fixa en vinst i den här matchen och kvalificera sig för semifinalen.

Jag tror dock inte det kommer bli en så överlägsen seger som oddsen inför verkar tro. Linan för matchspel ligger för närvarande på Norge -9.5 vilket alltså är att Norge ska vinna med minst 10 mål för att spelet ska sitta. En oerhört hög lina även om det skulle vara stor skillnad mellan lagen och så stor klasskillnad är det inte.

För Kroatien har trots allt vunnit alla sina matcher än så länge, så något bra har de ju gjort under turneringen. En nyckel för Kroatien blir att stoppa Nora Mörk som fullkomligt bombat in mål under turneringen och toppar skytteligan.

Jag tror att Norge kommer gå ut och försöka stänga matchen relativt fort och sedan rulla på spelare då man blir klara för semifinal om man vinner. Ha en ledning i halvtid som de sedan bevakar och inte gör onödiga misstag. Detta gör att jag inte tror Norge kommer gå full ös framåt och därmed kommer målskörden hållas nere.

Därför väljer jag att spela ett underspel i den här matchen och att Norge gör under 32.5 mål i matchen.

Banner William Hill

Speltips: Norge under 32.5 mål

Jag väljer att spela på Norge under 32.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Kroatien har varit stabilare än vad oddsen säger

  • Norge kommer vinna matchen men frågan är om de går fullt?

  • Jag tror siffrorna kommer hållas nere då Norge inte kommer behöva ösa allt framåt

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.