MATCH: Danmark – Sverige

SPELTIPS: Sverige vinner matchen

SPELSTOPP: 20:30 11/12

SPELBOLAG: Nordicbet

 Odds:

3,00
Nordicbet logga

Det har nu blivit dags för mellanrundan och det är redan direkt en måstematch för Sverige. Ska svenskorna ha någon chans att ta sig vidare till semifinalspelet är det vinst som krävs. På andra sidan planen kommer grannlandet och värdnationen Danmark stå. En tuff uppgift för Sverige att vinna men långt ifrån omöjlig.

Sverige fick med sig en poäng från gruppspelet vilket gör att vägen till en semifinalplats är knepig. Segrar är de enda som räknas nu för svensk del och först ut är mötet mot Danmark.

Ett Danmark som inledde starkt med två fina matcher men inte alls kom upp i nivå mot Frankrike och föll i matchen om gruppsegern. Så även för Danmark har vägen till semifinal blivit knepigare i och med detta.

Matcherna mellan lagen har de senaste åren var jämna och det känns som att den här matchen är vidöppen om vilka som ska vinna.

Får Sverige bara igång sina nyckelspelare och lyckas sätta lite mer skott än under gruppspelet så är det inte alls en omöjlighet att Sverige vinner matchen. En nyckel till att Sverige ska vinna är också att svenskorna inte tar lika mycket ”onödiga” avslut. Under gruppspelet satte Sverige 54% av sina skott vilket är betydligt mindre än många andra lag.

Men när spelbolagen ger 3.00 pengarna på att Sverige ska vinna, så är det ett superintressant spel tycker jag. Lagen är jämnare än vad oddsen säger och att Danmark ska vara så stora favoriter som oddsen inför ger sken av håller jag inte med om.

Speltips: Sverige vinner matchen

Jag väljer att spela på att Sverige vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Det är vinna eller försvinna för Sverige

  • Sveriges spel har bara blivit bättre och bättre genom turneringen

  • Matcherna mellan nationerna brukar vara jämna och till oddset 3.00 är det ett spännande spel

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här