MATCH: Sverige – Bosnien

 SPELTIPS: Under 56.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 20:30 11/1

 SPELBOLAG: Bet365

 Odds:

1,95

Det vankas EM-premiär för herrlandslaget i handboll. På andra sidan står Bosnien & Hercegovina i Mannheim och Sverige är skyhöga favoriter till en premiärseger.

Torsdagen den 11 januari är en dag för svensk handbollspremiär i herrarnas handbolls-EM 2024 i Tyskland. Sverige går in till turneringen som regerande mästare och får i premiären möta Bosnien & Hercegovina, ett landslag som Blågult besegrade med 30-18 i premiären 2022. Sverige är stora favoriter in till mötet och har ett knappt spelbart odds på sig och man bör ta hem det ganska enkelt.

Men Bosnien har ett bra försvarsspel och framför allt ett fysiskt sådant. Långa och stora bosnier ska göra premiärmatchen svår för Sveriges alla stjärnor, något man lyckades hyfsat bra med för två år sedan. Då lyckades Sverige göra 30 mål och något liknande kan man räkna med i år igen, med plus fem mål lite drygt. Bosnien & Hercegovina har nämligen en stormålvakt i Benjamin Buric. Flensburg-målvakten är lagets stora stjärna och en viktig pusselbit i EM-avancemanget. Han kommer tillsammans med tvillingbrorsan Senjamin vara extremt viktig bakåt.

Sverige har en tendens att skruva upp spelet under ett mästerskap och premiärmatcher vinns alltid, men sällan med speciellt stora siffror. Man försäkrar sig om att vinna matchen och sedan får många spelare speltid redan i premiären. Under de tre senaste mästerskapspremiärerna har Sverige gjort 32 (VM 2021), 30 (EM 2022) och 26 mål (VM 2023).

Med allt sammantaget och med ett odds på svensk seger till 1.001 så går vi på underspelet hos Bet365. Bosnien kommer inte göra mer än 20 mål på Sverige och Blågult själva kan stundtals ha det tufft att borra igenom det storväxta försvaret. Med det sagt tror vi på underspelet i denna match där under 56.5 mål i matchen ger oddset 1.95 hos Bet365, vilket är grymt.

Speltips: Det blir under 56.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på underspelet i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Resultatet från premiären år 2022.

  • Bosniens nyckelspelare i målvakten Benjamin Buric.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.