MATCH: Nederländerna – Norge

 SPELTIPS: Norge -5.5

 SPELSTOPP: 20:30 10/12

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

1,94
William Hill logga

Gruppspelet är nu över och lagen har klivit in i mellanrundan i jakten på semifinalplatserna. Regerande VM-mästarinnorna Nederländerna ska ställas mot Norge. Ett Norge som kom till turneringen som favoriter och levt upp till favoritskapet.

När Norge har levt upp till förväntningarna och levererat det som många trodde och kanske än bättre än förväntat så har Nederländerna gjort de motsatta. Nederländerna hamnade i en knepig situation där man var piskade att vinna sista matchen mot Ungern för att ens ta sig vidare. Detta efter att Nederländerna först förlorat mot Serbien och sedan mot Kroatien. Så för att fiaskot inte skulle vara totalt så krävdes vinst i sista gruppspelsmatchen mot Ungern. I halvtid såg fiaskot ut att bli verklighet när Nederländerna låg under med 15-13. Men tillslut lyckades Nederländerna lösa en seger med 28-24 och tog sig därmed vidare till mellanrundan.

Men det har varit utan att Nederländerna imponerat särskilt mycket i gruppspelet och om man ska kunna utmana om platserna till semifinal behöver laget höja sig både en och två nivåer.

Nu ska man också ställas mot turneringens svåraste motståndare när Norge står på andra sidan.

Ett Norge som kört över allt motstånd som kommit deras väg än så länge i turneringen. Först vann Norge mot Polen med 35-22, sedan dammade de till Tyskland ordentligt och vann med 42-23 och i sista matchen mot Rumänien vann Norge med 28-20.

Det är inte bara tre segrar som Norge tagit utan de har även varit ett styrkebesked och ett statement till resten av lagen i turneringen att Norge visar varför de varit favoriter till att vinna hela turneringen.

Fortsätter Norge spela som de gjort i gruppspelet så ska de vinna den här matchen relativt enkelt. För även om Nederländerna i sina bästa stunder är ett riktigt bra handbollslag så har de verkligen inte fått det att klaffa i det här mästerskapet.

Ser man till oddsen så är även Norge stora favoriter bland spelbolagen att vinna. Norge är så lågt som 1.11 att segra i den här matchen. De tror jag också de klarar av men jag tror Norge kommer försöka göra processen kort med Nederländerna och försöka dra ifrån snabbt, lyckas man med detta så kommer det rinna iväg ordentligt.

Så jag väljer att spela att Norge vinner mest minst 6 mål i matchen till oddset 1.94

Banner William Hill

Speltips: Norge -5.5

Jag väljer att spela på Norge -5.5. Här är några orsaker till detta:

  • Norge har verkligen levt upp till förväntningarna inför EM och imponerat stort

  • Nederländerna har tvärtemot inte alls imponerat och klarade sig vidare från gruppspelet med nöd och näppe

  • Norge har vunnit sina tre inledande matcher i EM med målskillnaden, 13 mål, 19 mål och 8 mål.

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här