Sveriges U19-landslag på herrsidan spelar EM i Kroatien i detta nu. Efter ett bra gruppspel och sedermera en bra huvudrunda så räckte inte resultaten Sveriges väg. Nu väntar placeringsmatch mot Danmark.

Under onsdagen förlorade det svenska ungdomslandslaget mot Slovenien 29-32, vilket blev avgörande för ett svenskt uttåg ur Europamästerskapen för U19-landslag i Kroatien.

I och med den tunga förlusten i den sista gruppspelsmatchen så missar Sverige chansen på medaljer. Man hamnar på en tredjeplats i sin grupp i Huvudrundan, vilket innebär att man nu kommer att få möta Danmark i spel om att i slutändan kunna ta femteplatsen i EM. Vinnaren i den matchen kommer att få möta vinnaren i matchen mellan Portugal och Island. Det land som vinner båda sina matcher i denna placeringsgrupp, kommer därmed femma i EM.

Sverige inledde det preliminära gruppspelet genom att besegra Ungern och Israel samt spela oavgjort mot Spanien. I Huvudrundan besegrade Sverige Island men fick alltså ge sig mot Slovenien. Förbundskaptenen Jesper Östlund är nöjd med lagets insats i turneringen.

– Jag är jättestolt över grabbarna. De har kämpat som bara den i både med- och motgång, säger han till Handbollslandslagets hemsida.

U19-landslaget siktar nu på att vinna de två kommande matcherna och nå en femteplats. Men förbundskapten Östlund har i beräkningarna att några spelare har spelat väldigt mycket under mästerskapet hittills.

– Det är självklart att vi kommer försöka nå femteplatsen, men några killar som har gått tufft kommer inte gå lika tungt i placeringsmatcherna, men vi ska göra vårt allra bästa, säger Jesper Ösltund.

Så spelas placeringsmatcherna i U19-EM (5-8)

Fredagen den 20 augusti: Sverige – Danmark, 13:00

Fredagen den 20 augusti: Portugal – Island, 15:15

Söndagen den 22 augusti: Förlorarna från fredagens matcher spelar om plats 7-8, klockan 10:00

Söndagen den 22 augusti: Vinnarna från fredagens matcher spelar om plats 5-6, klockan 12:15