Slovenien har skapat sig en minimal möjlighet för semifinal i herrarnas handbolls-EM i Tyskland. Detta efter seger mot Nederländerna med 37-34.

Slovenien och Nederländerna stod inför en tuff drabbning under söndagseftermiddagen för att kasta igång matchdag 3 i Grupp 2 av Huvudrundan. Slovenerna hade två poäng in till mötet medan Staffan Olssons Nederländerna stod på noll trots bra insatser hittills i gruppen.

Nederländerna började bra i en jämn match och hade en ettmålsledning efter drygt tio minuter men drygt fem minuter senare hade Slovenien haft ett par starka minuter för att ta ledningen själva. Efter att Slovenien vänt på steken satte man fyra raka mål för att utöka sin ledning till 12-7 med tio minuter kvar av halvleken. Slovenerna var numret större under andra delen av första halvlek och gick välförtjänt in till halvtidsvilan med 19-13.

Nederländerna kom ut som ett annat lag efter halvtidspausen där man imponerade för att äta sig in i matchen under de första 20 minuterna i halvleken. Med tio minuter kvar av matchen hade Nederländerna tagit in fyra bollar men man låg fortfarande under. Men Slovenien hotades aldrig av Nederländernas uppryckning på allvar utan man kunde behålla gapet ner till utmanarna för att ha en tremålsledning med tre minuter kvar. Niels Versteijnens 14 mål räckte dock inte för Nederländerna. Slovenien vann till slut den mycket målrika matchen med 37-34.

I och med segern grep Slovenien det sista halmstrået i jakten på en semifinalplats med en match kvar att spela, detta mot Danmark. Slovenien har fyra poäng och ligger fyra bakom Danmark, Sverige och Portugal. Slovenerna har dock minus i inbördes möten mot både Sverige och Portugal och möter favoriterna Danmark i sista omgången alltså. Chanserna till semifinal är mycket små då andra resultat måste gå vägen samtidigt som Danmark ska besegras. Men möjligheten finns.

Nederländerna är utslagna ur EM på noll poäng där man varken kan nå en femteplaceringsmatch eller semifinalplats. Under söndagen spelar Sverige mot Portugal och Danmark mot Norge för att avsluta en häftig handbollsdag och den tredje matchdagen i Huvudrundan.


Kristianstad - Hammarby