Den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist har varit en del av det framgångsrika landslaget sedan 2016. Nu väljer Handbollslandslaget att säga upp hans kontrakt.

För två månader sedan stod Sverige som europamästare i handboll ledda av alla spelare på banan samt förbundskapten Glenn Solberg och hans högra hand Martin Boquist. Men efter en lång tid som assisterande förbundskapten och i synnerhet ett framgångsrikt samarbete (utåt sett) med Glenn Solberg så väljer nu landslaget att bryta Boquists kontrakt. I enlighet med en klausul i parternas kontrakt så väljer Handbollslandslaget att leta efter ett annat alternativ på posten som assisterande förbundskapten och därmed utnyttja sin klausul.

– Valet att skruva i ledarstaben görs för att vi tror att det är den bästa vägen framåt för fortsatt utveckling. Vi vill ständigt förbättra såväl individer och laget som svensk landslagshandboll, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström till landslagets hemsida.

Martin Boquist har haft en stor roll utåt sett och varit aktiv under timeouter och även haft en relativt aktiv roll i media. Han avslutar en lång tid på posten som assisterande förbundskapten då han anslöt tillsammans med Kristjan Andrésson redan 2016. Men en sex år lång era är nu alltså över.

– Martin har varit en stor tillgång för landslaget och har bidragit med mycket under sina år som assisterande förbundskapten till både Kristján och Glenn. Svenska Handbollförbundet vill rikta ett stort tack till honom för det han bidragit med på och utanför banan för att lyfta svensk handboll och vi önskar honom all lycka i framtida uppdrag, avslutar Hanna Fogelström.

Sverige samlas i mitten på april och möter Danmark i Malmö den 16 april. Då finns inte Boquist med på bänken. Landslaget letar efter en ersättare som assisterande förbundskapten till Glenn Solberg.