Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Kroatien är tredje bäst i Europa. Efter söndagens vinst mot Danmark med 25-19 tog kroaterna sin första EM-medalj någonsin och kammade hem bronset.

Under söndagseftermiddagen var det dags att avgöra vilket land som är tredje bäst i Europa 2020 när värdnationen Danmark tog emot Kroatien.

De två överraskningarna från Europamästerskapet kom ut taggade till bronsmatchen. Danmark har inte tagit medalj i EM sedan 2004 och Kroatien har aldrig nått så här långt i EM-sammanhang, därför fanns det en del att spela för.

Den första halvleken blev jämn. Lagen blandade och gav en del, och matchen svängde under vissa perioder rejält. Till pausvilan stod det oavgjort 11-11 och en oviss och spännande andra halvlek väntade.

Den andra halvleken börjades bäst av Kroatien, som under de första nio minuterna av halvleken ledde med två-tre bollar stundtals. Men sedan kom Danmark igen och tog in på kroaterna innan Kroatien igen skapade sig en ledning med kvarten kvar att spela.

Sedan fortsatte ett storspel från Kroatiens sida, där målvaktsspelet var makalöst och anfallsspelet var frejdigt och fantasifyllt. Med sex minuter kvar tog kroaterna ledningen med fem bollar och Jesper Jensen tog time-out för Danmark.

Men Danmark kom aldrig närmare. Istället kunde Kroatien ta sin första medalj någonsin i EM-sammanhang på damsidan. En överraskning, som ingen på förhand trodde på.

Slutsiffrorna skrevs till 25-19 och vi säger grattis till Kroatien.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här