Sveriges U19-landslag slutade sjua i EM. Detta efter att ha förlorat den första av två placeringsmatcher mot Danmark för att sedan besegra Island i kampen om sjundeplatsen. Elliot Stenmalm vann skytteligan i EM och blev uttagen till All Star-laget.

U19-EM i Kroatien har pågått i ett par veckor. Redan förra veckan stod det klart att det svenska medaljhoppet var försvunnet. Men det skulle återstå två svenska medaljmatcher innan grabbarna kunde återvända till Sverige.

Först stod Danmark som motståndare i kampen om femteplatsen. Vinnaren skulle få möta vinnaren i mötet mellan Portugal och Island och förloraren skulle som bäst kunna komma sjua i EM. Sverige förlorade tyvärr matchen mot Danmark med 34-29 efter en bra svensk insats.

Förlusten innebar att Sverige skulle få ställas mot Island, i kampen om sjundeplatsen. Vinnaren slutade sjua i EM och förloraren skulle sluta på en åttondeplats. Sverige skulle visa sig vara snäppet starkare än Island i denna match och vann med 26-24 till slut efter 11-11 i halvtidspaus. Det innebär att Sverige knep sjundeplatsen i Kroatien.

En ljusglimt i det svenska lägret var Elliot Stenmalm. Vänsternian vann skytteligan i hela mästerskapet med 61 gjorda mål. I och med succén så blev Redbergslid-spelaren uttagen i turneringens All Star-lag dessutom, som ende svensk.

Så slutade U19-EM i Kroatien

 1. Tyskland
 2. Kroatien
 3. Spanien
 4. Slovenien
 5. Danmark
 6. Portugal
 7. Sverige
 8. Island
 9. Ungern
 10. Frankrike
 11. Norge
 12. Italien
 13. Serbien
 14. Israel
 15. Ryssland
 16. Österrike