Island besegrade Montenegro i deras sista match i huvudrundan. Det pressar nu Frankrike till att ta poäng mot Danmark ikväll för att nå semifinal.

Under onsdagen ska det avgöras vilka länder från Grupp 1 som når semifinal i handbolls-EM 2022. Sverige och Spanien har redan nått dit från den andra gruppen och ska få sina motståndare.

De som har haft sämst förutsättningar att nå semifinal från Grupp 2 är Island. Islänningarna behövde en vinst mot Montenegro samtidigt som Frankrike inte får ta poäng av Danmark ikväll 20:30. Nu har åtminstone Island nått ett av två mål.

Island och Montenegro startade huvudrundans sista dag med match 15:30. Där tog Island tidigt greppet om matchen mot ett annars välspelande Montenegro. Sverige-bekantingarna Zoran Roganovic (på tränarbänken) och Nebojsa Simic (målvakten) kunde inte hitta ett motmedel mot Island.

Islänningarna vann till slut med 34-24. Det innebär att Island har gett sig själva chansen att nå semifinal. Det avgörs ikväll, när Danmark och Frankrike möts. För att Island ska nå semifinal så måste Frankrike förlora mot Danmark. Frankrike i sin tur kan spela på resultat, då en poäng eller seger mot Danmark räcker för avancemang till semifinal. Danmark är sedan tidigare klara för semifinal.