Sebastian Karlsson gjorde succé i sin andra landskamp för Sverige, precis i rätt tajming. En månad innan EM-truppen släpps stänkte han in sex bollar för Blågult och blev matchens lirare.

Under torsdagen spelade Sverige hemma mot Ukraina och vann med 46-26. En av matchens förgrundsfigurer var ett av de nya ansiktena i det svenska laget: Sebastian Karlsson. Den ettriga högersexan blev en publikfavorit i andra halvlek med sex mål på sju skott.

— Det var jätteroligt. Att spela i landslaget är alltid en ära såklart, sjukt kul, säger Karlsson till Handbolls-EM.se på plats i Eskilstuna.

Högersexan spelade andra halvlek och fick ett läge direkt men sköt bollen i ribban, detta någon minut innan det första landslagsmålet kom.

— Väldigt förlösande, jag missade ju mitt första skott och då ville jag ju sjunka genom jorden. Men efter det rullade det på och det var väldigt skönt såklart.

Matchen i helhet då? Sverige vann med 20 bollar i Eskilstuna och visade klasskillnad mot Ukraina i två halvlekar, även om det enligt Sebastian Karlsson kan ha varit ett bra motstånd för Sverige.

— Vi är väl bättre från minut ett tycker jag. Men det är också bra att vi får gå igenom några av grejerna som vi tränat på och testa oss fram lite. Det är klart att vi har väldigt många spelare som spelar väldigt mycket matcher i sina klubblag också så att det kanske är skönt att inte få världens tuffaste matcher när man är iväg så här inför en tuff period som kommer sen i klubblaget, så det är också bra, säger han.

Den 10 december tar Glenn Solberg ut truppen till herrarnas handbolls-EM 2024 i Tyskland. Och till dess bör Sävehof-produkten ha stärkt sina aktier.

— Det hoppas jag att jag gjort, men det vet jag ju inte. Det hade varit jätteroligt att vara med. Men jag har sagt det innan och säger det igen: det är väldigt hög konkurrens på högersex och jag får försöka göra det bästa jag kan här och i klubblaget och sen får vi se vart det leder, avslutar Sebastian Karlsson till Handbolls-EM.se.