Gruppspelet och Huvudrundan är till ända. Nu återstår de fyra bästa lagen i herrarnas handbolls-EM 2024. Sverige, Danmark, Frankrike och Tyskland tävlar om två finalplatser i Tyskland och Köln.

Efter ett kort gruppspel och en något längre Huvudrunda så är Europas fyra bästa landslag på herrsidan framme i semifinal. Från Grupp 1 tog sig Frankrike och Tyskland vidare som gruppetta respektive grupptvåa. Från Grupp 2 gick Danmark (etta) och Sverige (tvåa) vidare, redan innan sista omgången spelats.

Blågult har gjort en hittills bra turnering även om man inkasserat två förluster på vägen mot semifinal, där den andra förlusten kom i den sista omgången mot Norge där Sverige redan var klart för semifinal inför. Sverige möter nu Frankrike i EM-semi, ett land som man stött på i semifinal under VM 2021, EM 2022 och VM 2023. Sverige har vunnit två av semifinalerna, men inte den senaste. Sveriges EM-semifinal mot Frankrike spelas fredagen den 26 januari med avkast 17:45.

Den andra semifinalen spelas mellan Tyskland och Danmark, även den matchen spelas den 26 januari med avkast 20:30. Båda semifinalerna spelas i Köln och i Lanxess Arena, en arena som fyller drygt 20 000 åskådare. Semifinalerna i handbolls-EM sänds på TV6 och i streamingtjänsten Viaplay.

Semifinaler handbolls-EM

Under onsdagskvällen bekräftade Europeiska Handbollförbundet tiderna nedan.

Fredag 26 januari

Semifinal 1
Sverige – Frankrike (TV6, Viaplay)

17:45

Semifinal 2
Danmark – Tyskland (TV6, Viaplay)
20:30


Kristianstad - Hammarby