De fyra semifinallagen till Budapest är klara. Sverige kommer att ställas mot Frankrike i EM-semifinal medan Danmark och Spanien möts i den andra semifinalen. Båda semifinalerna spelas på fredag kväll, där Sverige spelar sin semifinal 20:30.

Under onsdagen så avgjordes tre matcher i Grupp 1 av huvudrundan, där matchen mellan Island och Montenegro samt Danmark och Frankrike hade mest tyngd. Island vann sitt möte med Montenegro, och satte därmed press på Frankrike inför deras möte med regerande världsmästaren Danmark. Frankrike behövde spela oavgjort eller vinna mot danskarna för att kunna nå semifinal.

Efter 50 spelade minuter i Budapest så hade Danmark drivit på matchen hela vägen. Men under matchens tio sista minuter så stod Frankrike för en nästintill lika osannolik vändning som Sverige stod för mot Norge igår. Fransmännen vände ett stort underläge och hade ledningen för första gången i andra halvlek med en och en halv minut kvar att spela. Frankrikes sensationella vändning i andra halvlek till seger 30-29 innebär att fransmännen kommer att ställas mot Sverige i semifinal. Danmark kommer att möta Spanien i den andra semifinalen.

I placeringsmatchen om femteplatsen så kommer Norge att möta Island. Islänningarna såg länge ut att ha semifinalplatsen i hamn medan Danmark såg ut att kontrollera händelserna mot Frankrike. Men Island får alltså nöja sig med en tredjeplats i Grupp 1 och en avslutande placeringsmatch på fredag.

Det står nu klart att Sverige spelar sin semifinal klockan 20:30 på fredag. Danmark och Spanien spelar den tidiga semifinalen.

Semifinalerna i EM

Fredagen den 28 januari:

18:00 Danmark-Spanien (TV6, Viaplay)

20:30 Sverige-Frankrike (TV6, Viaplay)

Placeringsmatch 5-6

Fredagen den 28 januari:

15:30 Norge-Island