Danmark, Norge, Frankrike och Montenegro ska tävla om medaljerna i damernas handbolls-EM 2022. På fredag väntar semifinaler i mästerskapet, se tider och möten nedan. Sverige ställs dessutom mot Nederländerna i en placeringsmatch klockan 15:00.

Endast fem matcher återstår av EM 2022 i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. En placeringsmatch, två semifinaler, en bronsmatch och en final. För Sveriges del väntar placeringsmatch om plats 5-6 i turneringen när Nederländerna väntar på fredag, ett Nederländerna som tränas av svenske Per Johansson.

Fyra lag har dock chans på medaljer, och detta är Danmark, Norge, Frankrike och Montenegro. Danmark vann Sveriges grupp, Grupp 1, i Huvudrundan efter slutseger mot Norge. Danmark ställs därmed mot Montenegro (tvåa i Grupp 2) i sin semifinal. Frankrike och Norge möts i ett tungviktsmöte i den andra semifinalen.

Vinnarna av varje semifinal spelar final på söndag, förlorarna ställs mot varandra i en bronsmatch. Sveriges placeringsmatch blir deras sista i turneringen, där vinnarna kniper femteplatsen i turneringen och förloraren slutar sexa i EM.

Placeringsmatch (5-6)

Fredag 18 november:
Sverige – Nederländerna
15:00

Semifinaler

Fredag 18 november:
Danmark – Montenegro
17:45

Frankrike – Norge
20:30