Herrarnas Handbolls EM 2024 har nu nått fram till sin sista dag och under söndagen ska det avgöras om det blir Frankrike eller Danmark som tar hem titeln som världsmästare. Dessutom kommer Sverige och Tyskland gå in i kampen om bronset. Här hittar du all information om hur du kan följa spänningen i medaljmatcherna.

Under söndagseftermiddagen spelas bronsmatchen där Sverige gör sin andra kamp om tredjeplatsen någonsin i ett Europamästerskap på herrsidan. Den enda tidigare matchen av denna typ var vid EM 1996 då man föll med 25-26 mot Jugoslavien, detta i en match där Sverige tappade den ledning som man hade byggt upp redan innan start. Utöver detta har Sverige sex ytterligare medaljmatcher, där fem av dessa ledde till ett guld.

Det tyska landslaget, som nu fått avnjuta ett mästerskap på hemmaplan, har spelat i två tidigare kamper om bronset. 1998 blev det vinst mot Ryssland och 2008 blev det förlust mot Frankrike. Laget har även spelat tre EM-finaler, där två guld och ett silver blivit utdelningen.

Därefter äger den stora finalen rum där Frankrike står på ena sidan planen. Laget har en god erfarenhet av att spela om guldet, då deras tre tidigare finaler har resulterat i tre mästartitlar. 2006, 2010 och 2014 var åren som man gick hela vägen.

Även Danmark har erfarenhet av spel i såhär viktiga matcher. Av tre finaler har två slutat i vinst och tittar man istället på tidigare bronsmatcher, så är siffrorna lika starka. Här har det blivit seger i fyra av sex.

Streama medaljmatcherna kostnadsfritt

Har du inte tillgång till TV6 eller ett konto hos Viaplay finns möjligheten att följa matcherna hos de svenska spelbolagen. Band annat Bet365 erbjuder detta och det enda som krävs är att du har minst 1 krona insatt på ditt spelkonto, eller att du lagt ett spel under de senaste 24 timmarna.

Du kan skapa ett konto med hjälp av BankID och är på ett par minuter igång.

Bronsmatch: Sverige-Tyskland

Datum: Söndag 28 januari 2024
Avkast: 15:00
Spelplats: Lanxess Arena, Köln, Tyskland
Sändningen startar: 14:30
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay

Final: Frankrike-Danmark

Datum: Söndag 28 januari 2024
Avkast: 17:45
Spelplats: Lanxess Arena, Köln, Tyskland
Sändningen startar: 16:30
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay


Kristianstad - Hammarby