När TV-tittande inte är ett alternativ, men passionen för handboll brinner starkt, finns det ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad kring herrarnas Europamästerskap i handboll. Här guidar vi dig genom processen att njuta av mästerskapet via svensk radio.

Var sänds Herrarnas Handbolls-EM 2024 i Svensk Radio?

Sveriges Radio står återigen i centrum för sportentusiaster som önskar följa handbollsmästerskapet i realtid. Detta ansedda radiobolag fortsätter leverera passionerad och detaljerad rapportering från evenemanget genom sitt välkända sportsegment, Radiosporten, som dedikerat sig helt till sportvärlden.

Hur lyssnar jag på Radiosporten?

Radiosportens täckning av herrarnas Europamästerskap i handboll sänds via kanalen P4. För att veta exakt vilken FM-frekvens som är relevant för din kommun, besök SR.se där all nödvändig information finns listad.

För en mer flexibel upplevelse erbjuder Sveriges Radio även digitala alternativ. Besök deras hemsida eller ladda ner SR Play-appen, tillgänglig där appar kan laddas ner. Här kan du följa sändningarna från specifika matcher utan avbrott för annan rapportering, vilket är perfekt för de som önskar en dedikerad och fokuserad lyssningsupplevelse.

Med dessa enkla steg kan du njuta av herrarnas Europamästerskap i handboll, oavsett var du befinner dig. Låt inte avståndet från TV:n hindra dig från att uppleva spänningen och dramatiken som detta mästerskap erbjuder! Nedan listar vi de matcher som Sveriges Radio rapporterar från, samt vilka röster som hörs i samband med detta.

Radiosportens sändningsschema från herrarnas handbolls EM 2024

Torsdag 11 januari
20:30 Sverige–Bosnien & Hercegovina (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Roger Burman och Samuel Sillén.

Lördag 13 januari
20:30 Sverige–Georgien (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 18:03-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Linn Nenzén, Andreas Andersson, Roger Burman och Selma Jennervall.

Måndag 15 januari
20:30 Sverige–Nederländerna (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Jonas Enarson och Susanna Andrén.

Onsdag 17 januari
20:30 Sverige–Slovenien (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen.
Programledare är Linn Nenzén och Selma Jennervall.

Fredag 19 januari
20:30 Danmark–Sverige (kommentatorer ej spikade)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 20:03-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Bengt Skött och Emanuel Nashed.

Söndag 21 januari
18:00 Sverige–Portugal (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 14:50-19:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen.
Programledare är Martin Marhlo, Emanuel Nashed, Peter Ahnberg och Samuel Sillén.

Tisdag 23 januari
20:30 Norge–Sverige (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-22:30 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen.
Programledare är Susanna Andrén och Christian Olsson.

Fredag 26 januari
17:45 Frankrike–Sverige (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
20:30 Danmark–Tyskland (kommenteras av Per Kahl och Magnus Wislander)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 17:37-22:12 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Johan Bengts och Sigge Sanner.

Fler sändningar tillkommer framöver


Kristianstad - Hammarby