Gårdagens premiärdag bjöd på fyra matcher, däribland Sveriges. I Sveriges grupp besegrade dessutom värdnationen Slovenien ett starkt Danmark, och ruskar om i Grupp B.

Europamästerskapet kastades igång under fredagskvällen. Premiärmatcherna spelades i Grupp A och i Grupp B (Sveriges grupp) med avkast 18:00. I Grupp A ställdes Ungern mot ett ungt Schweiz, en match där ungerskorna var storfavoriter. Ungern vann till slut med fem bollar men fick kämpa hårt för segern. Parallellt spelade Slovenien mot Danmark i Celje, två lag som spelare i Sveriges grupp. Danmark var favoriter inför men fick se ett mycket starkt slovenskt landslag vinna med 28-26 i en match där Ana Gros var dominant för Slovenien. Den slovenska segern var något av en skräll i denna jämna grupp, där alla lag kan slå alla.

Under den sena kvällen spelade Sverige på sitt håll mot Serbien i EM-premiären samtidigt som Norge mötte Kroatien. De båda skandinaverna var favoriter inför sina respektive möten och höll för favoritskapet. Sverige vann sin match mot Serbien och de norska favoriterna besegrade Kroatien.

Resultaten dag 1

Grupp A

Ungern – Schweiz, 33-28

Norge – Kroatien, 32-23

Grupp B

Slovenien – Danmark, 28-26

Sverige – Serbien, 27-21