Tisdagens matcher avrundade det inledande gruppspelet för lagen i grupp A och B, där det för flera lag blev direkt avgörande möten som ägde rum. För andra handlade det mer om att förbereda sig så väl som möjligt inför huvudrundan.

Det tidiga mötet mellan Kroatien och Schweiz var en måste-match för bägge lagen där Schweiz var mest pressat. För att nå ett avancemang var en tvåpoängare ett måste och efter en match där Kroatien höll i taktpinnen, kunde man komma igen i slutminuterna. Efter två raka fullträffar intog laget en välbehövlig ledning, men denna lyckades Kroatien ta igen innan slutsignalen ljöd. Delad poäng innebar att Kroatien var klara för avancemang samtidigt som Schweiz fick se sin EM-resa vara över.

I Sveriges grupp möttes samtidigt Slovenien och Serbien, där det sistnämnda laget behövde en vinst för att över huvud taget ha möjligheten till vidarespel.  Serbien tog snabbt kommandot och ledde vid paus med två bollar. Men orken fanns inte riktigt kvar i den andra halvleken och Slovenien kunde snabbt kvittera och ta över rodret.

För de fyra lagen som klev in i de senare matcherna var avancemangen redan säkrade och här handlade det istället om att få med sig så många poäng som möjligt, vilket Norge och Danmark lyckades bäst med.

Resultaten, dag 5

Grupp A:

Kroatien-Schweiz 26-26

Norge-Ungern 32-22

Grupp B:

Slovenien-Serbien 27-24

Danmark-Sverige 25-23