Snabbare

Sveriges herrlandslag fick en bra start på EHF Euro Cup efter seger på bortaplan mot Tyskland med 33-37 i en målrik tillställning. Nästa match för Blågult är nu på söndag mot Danmark.

Under torsdagskvällen inledde herrlandslaget EHF Euro Cup på bortaplan mot Tyskland. Det var ett Sverige med ordinarie landslag förutom på målvaktsposition där både Andreas Palicka och Mikael Appelgren saknas i den svenska truppen.

Matchen började i ett rasande tempo där det blev mycket mål åt båda håll. Tysklands mittsexa Johannes Golla gjorde mål på allt inledningsvis och tog sitt Tyskland till en tvåmålsledning efter drygt tio spelade minuter. Sverige tog sedan ledningen för första gången i matchen efter dryga kvarten.

Annons: ⇢ ComeOn - Betta 500 - Få 1000 kr Freebet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Tobias Thulin startade i det svenska målet och i samband med att han spelade upp sig så höjde sig hela det svenska laget. Ett underläge med tre bollar i början av halvleken blev till en flermålsledning för Sverige under den andra halvan. Den första halvleken slutade till sist 16-19 och Sverige hade tre mål i hand inför den andra halvleken.

Andra halvlek

Sverige fick en perfekt start på andra halvlek och gjorde sex raka mål under de första fem minuterna medan Tyskland i sin tur inte gjorde ett enda. Den tyska kollapsen gav Sverige en tidig ledning med nio mål i andra halvlek.

Tyskland åt sig dock in i matchen och gjorde en desto bättre andra del av halvleken när man utnyttjade ett stundtals slarvigt Sverige. Tyskarna hade en publik i Mannheim i ryggen som hejade fram sitt landslag men till slut förgäves.

Efter en andra halvlek med olika ansikten tog Sverige en premiärseger i EHF Euro Cup med 33-37 efter många mål i vardera halvlek. Nästa match i EHF Euro Cup för herrlandslaget är på söndag mot regerande världsmästarna Danmark. Matchen startar 15:45 och sänds på SVT Play.


Kroatien - Nederländerna