Norge förlorade nyckelmatchen mot Portugal i Grupp 2 av Huvudrundan. Efter en tajt match gick Portugal ifrån med en 32-37-seger och Norge är nu så gott som borta från semifinal i handbolls-EM 2024.

Under onsdagseftermiddagen spelades den första matchen i Huvudrundans Grupp 2 (Sveriges grupp) i Hamburg där Norge och Portugal drabbade samman om viktiga poäng. Båda lagen var i behov av seger då man kom in till rundan med noll poäng vardera, vilket satte matchen på sin spets direkt i det nya gruppspelet.

Den första halvleken var jämn där norrmännen dock hade ledningen under nästan hela halvleken. Men i den fartfyllda halvleken gjorde Portugal sex raka mål i slutet på halvleken när Norge gick mållöst i sju minuter mellan minut 20 och 27. Det gav portugiserna en tremålsledning in till halvtidsvilan med siffrorna 15-18.

I andra halvlek var Norge nära att äta upp underläget ett par gånger där man minskade gapet till ett mål. Med kvarten spelad i andra halvlek hade Portugal ett tvåmålsövertag igen, men där matchen ändå stod och vägde en aning i en match som gick snabbt fram och tillbaka mellan anfallen.

Norge vägrade släppa ifrån Portugal alltför mycket inför de sista tio minuterna, vilket var viktigt. Portugal hade dock en tvåmålsledning med sex minuter kvar att jobba med, och det såg ljust ut för portugiserna men mörkare för norrmännen.

Mörkare skulle det bli. Efter en bra portugisisk avslutning och en ny sämre avslutning för Norge fick de norska spelarna konstatera sin tredje förlust i EM. Norge har nu noll inspelade poäng i Huvudrundan och kan nu behöva inkassera idel segrar och hoppas på att andra resultat går vägen för att kunna nå semifinal i EM. Matchen slutade 32-37 till Portugal som nu har två poäng i gruppen.

Norge – Portugal, 32-37 (15-18, 17-19)


Kristianstad - Hammarby