Foto: Bildbyrån

Per Johansson har sedan tidigare meddelat att han inte tänkte fortsätta som förbundskapten för Montenegros damlandslag efter EM-turneringen. Efter tre år på posten ville Johansson testa på nya utmaningar och därmed meddelat förbundet att det inte blir något fortsättning efter mästerskapet. Men nu meddelar Montenegros handbollsförbund att Per Johansson får lämna posten som förbundskapten redan nu. Så med bara 10 dagar kvar till mästerskapet startar så står Montenegro nu utan förbundskapten. 

Redan för ett par veckor sedan meddelades det att kontraktet mellan Per Johansson och Montenegros damlandslag inte skulle förlängas efter att det löper ut i december. Ett beslut som fattades efter att Johansson meddelat att han känts klar med projektet som förbundskaptenen för Montenegro.

Men då var tanken att Per Johansson skulle leda Montenegro genom ett sista mästerskap innan hans kontrakt löpte ut. Nu bara 10 dagar innan mästerskapet så har dock Montenegros handbollsförbund ändrat sig kring den åsikten och valt att sparka Per Johansson som förbundskapten redan nu.

Det är inte bestämt vem som kommer att leda Montenegro under mästerskapet nu.