På torsdag och söndag väntar möte med Tyskland och Danmark i EHF Euro Cups inledning. Då tvingas Sverige spela utan målvakten och lagkaptenen Andreas Palicka, som är skadad.

Mikael Appelgren har lämnat återbud till EHF Euro Cup sedan tidigare, nu tvingas även Sverige klara sig utan sin andra stjärnmålvakt i form av Andreas Palicka. Lagkaptenen skadade handen i ligaspelet under helgen och är ej tillgänglig för spel under landskamperna mot Tyskland och Danmark i slutet på veckan. Det meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

– Det känns oerhört surt eftersom jag sett fram emot den här veckan med laget och de två matcherna som väntar. Jag får tyvärr inte rädda några bollar den här veckan, men hoppas kunna vara tillbaka i träning nästa vecka, säger Palicka till förbundets hemsida.

Handbollslandslaget meddelar dock att Palicka kommer att ansluta för att vara med truppen under samlingen, åtminstone inledningsvis. Ersättare till Andreas Palicka blir Peter Johannesson. Sedan tidigare har Tobias Thulin ersatt Mikael Appelgren och Fabian Norsten finns redan i truppen. Något som vittnar om en fin bredd på målvaktssidan för Sverige.