Österrike fortsätter att skrälla i herrarnas handbolls-EM 2024. Österrikarna vann den jämna premiären av huvudrundans Grupp 1 mot Ungern med 30-29 och har nu tre poäng i gruppen.

Ungern och Österrike drabbade samman i en spännande match för att kasta igång Grupp 1 av Huvudrundan. Ungern började allra bäst med några enkla mål innan österrikarna bet sig kvar i matchen och kom ifatt under första halvlekens gång. Österrike visade styrka i den målrika första halvleken och hämtade upp underläget för att gå in till halvtidsvilan med 17-17.

I andra halvlek fick Ungern en bra start igen med ett par tidiga mål för att få en tidig ledning. Men Österrike, som spelat många jämna matcher i EM, vägrade släppa taget om matchen. Med kvarten kvar att spela hade dessutom Österrike vänt på steken och skaffat sig en ettmålsledning.

Med tio minuter kvar hade Österrike fortsatt en ledning med en boll efter några målsnåla minuter. Slutet av matchen blev en rysare och väldigt jämn. Det vägde aldrig över till två mål eller mer för något av lagen under slutkvarten och inte heller under sista tio innan avgörandet kom. Den väldigt jämna matchen vägde sedan över till Österrikes fördel efter att stjärnan Nikola Bilyk kastat in matchens sista mål med 20 sekunder kvar till en ny skrällseger för Österrike till slutsiffrorna 30-29.

Sedan tidigare har Österrike spelat oavgjort mot Kroatien och Spanien i det första gruppspelet där man slog ut spanjorerna. Österrike är nu om Ungern i Grupp 1 med sina tre poäng medan Ungern står kvar på två. Under torsdagen spelas ytterligare två matcher i Grupp 1 där Frankrike och Kroatien möts med avkast 18:00 och där Island och Tyskland avslutar dagen med start 20:30 senare ikväll.


Kristianstad - Hammarby