Damlandslagets vänstersexa Olivia Mellegård är fortsatt otursförföljd. Mellegård har fått en konstaterad korsbandsskada efter en oturlig landning mot Skuru.

Det har inte varit några roliga år för Olivia Mellegård. Vänstersexan, som spelade VM med Sverige i december, har ådragit sig en korsbandsskada. Det är för tredje gången sedan 2020 som Mellegård drar korsbandet. I en avslutssituation i seriefinalen i förra veckan skulle Mellegård avsluta ett anfall för sitt Sävehof mot Skuru. Då landade Mellegård fel, och hon började ana oråd direkt innan hon leddes av planen. Nu har Sävehof meddelat det som alla befarade: det rör sig om korsbandet igen.

– Vi lider och gråter med Olivia. Efter att tidigare kommit tillbaka från tuffa skador så har hon återtagit sin landslagsplats och spelade senast VM i Sverige i december. Olivia har varit en bidragande orsak till att vi leder serien. Nu håller vi tummarna att vi snart får se henne på handbollsplanen igen, säger Sävehofs sportchef Jonathan Stenbäcken till klubbens hemsida.

Olivia Mellegård blir borta resten av den här säsongen och kommer nu att lägga fokus på ny rehabilitering för sitt knä.


Kristianstad - Hammarby