Foto: Internationella Handbollförbundet

Sveriges U20-herrar får ställa in sig på ett EM i Kroatien i januari. Tidigare spelplats var Österrike och Italien, men det är nu alltså ändrat. Mästerskapet spelas 7-17 januari. Även U18-landslaget spelar sitt EM i januari.

Europamästerskapen för U18 och U20 skulle spelats i juli och augusti i år. Men med anledning av rådande pandemi, sköts turneringarna upp. Nu är det bestämt att båda mästerskapen spelas i januari 2021.

För U18-herrarnas del spelas mästerskapet, som tidigare bestämt, i Slovenien. Nytt speldatum är 14-24 januari 2021. Sverige kommer möta Spanien, Island och Ungern i gruppspelet. Sverige är regerande mästare i turneringen.

I U20-EM väntar spel i Kroatien. Detta efter att de tidigare arrangörerna Österrike och Italien inte kunnat gå med på förbundets krav. Mästerskapet spelas 7-17 januari i staden Porec.

För Sveriges del har man bra erfarenheter från Kroatien. Samma åldersgrupp 2000/01 tog U18-EM guld på kroatisk mark 2018. Nu får de chansen att spela för guldet i U20-EM. Sverige är lottade att möta Ryssland, Portugal och Frankrike i första rundan.

Klart är att det blir samma åldersgrupper som får spela mästerskapen i januari. För U18-grabbarnas del betyder det att de som är födda 2002 eller senare får spela, för U20-herrarna betyder det som tidigare bestämt att det är spelarna födda 2000 eller yngre som ska delta.

U18-landslaget leds av Jesper Östlund och U20-laget av Dennis Sandberg.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här