Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Norge kom in till semifinalen mot Danmark som stora favoriter att vinna matchen. Men i första halvlek var det ett chockat Norge som fick se Danmark och framförallt målvakten Sandra Toft storspela. Detta ledde till att Danmark gick till pausvila med 13-10. Men i den andra halvleken kom Norge igång på allvar och man visade en riktig styrka när man vände på matchen och kunde tillslut vinna med 27-24 och kvalificera sig för EM-final. 

Det var Danmark som inledde semifinalen starkast där Mia Rejs gjorde fyra snabba mål samtidigt som Sandra Toft storspelade i målet och murade igen fullständigt. Men som flera gånger tidigare under detta mästerskapet räddades Norge av att Nora Mörk leverade framåt. Hon skickade iväg fem skott under första halvlek och alla dessa gick i mål. Men Mörk var alldeles för ensam i första halvlek bland de norska spelarna som levererade, hon stod för femtio procent av Norges mål vilket inte räckte till då Danmark var stabila under första halvleken, något som ledde till att Danmark gick till pausvila med 13-10.

I den andra halvleken ökade Norge takten och visade och fick igång anfallsspelet på riktigt. Nora Mörk fortsatte sin fina insats från första halvlek men nu fick hon även hjälp av sina lagkamrater något som gjorde att Norge snabbt hämtade upp underläget.

Den norska maskinen fortsatte halvleken ut och tillslut så orkade inte ett hårt kämpade Danmark att hänga med och Norge kunde segla ifrån och vinna med 27-24.

Nu väntar EM-final mot Frankrike för Norge, ett Norge som har chansen att vinna sitt åttonde EM-guld.

För Danmarks del väntar nu bronsmatch mot Kroatien.

Både finalen och bronsmatchen spelas på söndag 20/12.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här