Norge vann mot Frankrike i EM-semifinalen 2022. Detta efter en fantastisk andra halvlek från Norge. Slutresultatet skrevs till 28-20 (12-11). Nu väntar Danmark i final på söndag.

Under den sena fredagskvällen ställdes Norge och Frankrike mot varandra i den andra av två semifinaler under kvällen. Danmark var redan finalklara och skulle få sin motståndare till söndagens EM-final.

Matchen mellan tungviktarna började precis som man hoppats på i första halvlek. Två av världens absolut bästa försvar- och anfallsspel motsvarade de höga förväntningarna i en jämn första halvlek. Båda lagen hade svårt att rycka ifrån vid något specifikt läge och högklassiga räddningar och anfall bäddade för ett jämnt resultat i halvtidspaus. Norge skulle dra lite fördel av första halvlek och gick in i halvtidspaus med en ettmålsledning till 12-11.

Norge tog med sitt momentum in till andra halvlek och stärkte detsamma. Det norska försvarsspelet var formidabelt och tillika målvaktsspelet från Silje Solberg. Något som naturligtvis gjorde fransyskorna mer och mer stressade. Med kvarten kvar av halvleken och ordinarie matchtid ledde Norge med tre bollar.

Frankrike stressade allt mer medan Norge bet fast i sin fina ledning. Det norska laget visade stort tålamod och fokus för att till sist bärga semifinalsegern. Efter en mycket sevärd semifinal stod till slut Norge som segrare till 28-20.

Den norska segern innebär att Norge kommer spela EM-final på söndag mot Danmark. Frankrike kommer i sin tur spela om bronspengen i turneringen mot Montenegro, även det på söndag.

Final och bronsmatch EM 2022

Matcherna spelas söndagen den 20 november.

Bronsmatch:
Frankrike – Montenegro
17:45

Final:
Danmark – Norge
20:30