Sverige har fått tillbaka Nina Koppang till spel i EM, efter två positiva covid-test. Nu kan Vadstena-tjejen få göra EM-debut ikväll mot Danmark.

Det väntar en riktig rysare ikväll 20:30 när Sverige tar emot Danmark i gruppspelet, för att avsluta detsamma. Då får Sverige en förstärkning i mästerskapsdebutanten Nina Koppang. Högernian har varit en del av den svenska EM-truppen från början, men missade premiären mot Serbien och senaste matchen mot Slovenien på grund av positiva covid-test. Koppang har inte varit sjuk, men har visat upp positiva test vilket isolerat henne från övriga truppen.

Redan igår (måndag) skickade Handbollslandslaget ut att Koppang är tillbaka med övriga truppen efter ett negativt covid-test. Det innebär att Sävehof-spelaren är redo för spel ikväll mot Danmark och förhoppningsvis för resten av turneringen. Endast 16 av 18 spelare tas ut till en matchtrupp och ännu finns ingen klarhet i om Koppang tillhör den svenska eller ej. Viktigt i sammanhanget är dock att Nina Dano skadade sig senast mot Slovenien och fick lämna EM-truppen efter en tung skada. Det öppnar upp för en större roll för Nina Koppang i EM-laget då ersättaren till Dano, Clara Petersson Bergsten, är högersexa och inte högernia.

Avkast mot Danmark ikväll på TV6 och Viaplay, sändningsstart 19:30. Avkast 20:30 i Slovenien.